GOAP stiže i u Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Ivo Josipovic na Facebooku i Ministarstvo poduzetništva i obrta priopcenjem, potvrdili su da je Davea McClure, osnivac poduzetnickog inkubatora "500 startups" i suorganizator investicijskih turneja GOAP, prihvatio poziv predsjednika Josipovica i ministra Gordana Marasa i ove ce jeseni doci u Zagreb u sklopu istocnoeuropske turneje.

"Sa zadovoljstvom mogu izvijestiti kako je naša zajednicka akcija lobiranja prema GOAP-u uspjela te je Zagreb uvršten na vrlo kratak popis zemalja koje ce posjetiti jedna od najmocnijih skupina tehnoloških investitora.

Loptica je sada u našem dvorištu. Moramo svi zajedno dokazati kako su Hrvatska i regija pravo mjesto na kojem ne samo da nastaju sjajne i inovativne ideje, nego da smo u stanju ponuditi znanje, ljude, okruženje, energiju i poslovni okvir u kojem te ideje mogu uspjeti i uspješno se razvijati", piše predsjednik Josipovic na Facebooku.

"Na nama je da se u sljedecih nekoliko mjeseci pripremimo, da Hrvatsku predstavimo u najboljem mogucem svjetlu i da od 'geekova s aviona' osiguramo ne samo njihove investicije nego da upijemo i iskustvo i znanje koji oni sa sobom donose", napisao je predsjednik Josipovic na svom Facebook profilu.

Predstavnici investicijskog fonda 500 Startups, fonda koji ulaže u internetske startupove, na svojim su internetskim stranicama objavili da su zahvaljujuci intenzivnom lobiranju iz Hrvatske - hrvatskih tviteraša te predsjednika Josipovica i ministra Marasa - donijeli odluku da ce se zadnja postaja istocnoeuropske turneje održati u Zagrebu u drugoj polovici rujna ove godine, kaže se u priopcenju.

Tako su se Zagreb i Hrvatska pridružili Moskvi, Tallinu i Berlinu u kojima ce se takoder održati GOAP konferencija u jesen 2012., navodi Ministarstvo u svom priopcenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter