Go-Go Wrighters u Cvajneru: Šest putnika prema Rubu

Go-Go Wrighters u akciji (A. KANCELAR)
Go-Go Wrighters u akciji (A. KANCELAR)

Pulska amaterska glumačko-književna družina Go-Go Wrighters sinoć je u prepunoj galeriji Cvajner odigrala kraću humorističnu predstavu naziva "Kud i kamo". Kao što to kod Go-Go Wrightersa inače biva, i ovaj su se put predstavili s novim materijalom s bitnom razlikom da se u ovom slučaju ne radi o zbirci (ne)povezanih skečeva, već o postavi jednog cjelovitog (koliko god raštrkanog) teksta.

Radnja se događa u automobilu u kojem se nakon niza apsurdnih koincidencija nađe šestero suputnika na putu prema Rubu. Tu je suicidalna vozačica Dunja, djelatnica osiguravajuće kuće Hrvatka (ili Hrvatska), njemački sportaš Hans, Jehovin svjedok Božidar, jelen Jelena i Krešimir Mišak koji ih na Rubu i dočeka. Likovi si međusobno idu na živce što ne uspijeva rezultirati urnebesnim humorom, no to ne znači da se u nekoliko sretnih trenutaka publika ipak uspjela srčano nasmijati. Možda su najsmješniji trenuci oni u kojima glumice i glumci izađu iz lika i razbiju četvrti zid, no mnoge su nasmijale i reference na apsurd naše svakodnevice.

Go-Go Wrighterse sačinjavaju Srđan Kušljić, Vedrana Štefančić, Mia Levak, Iris Mošnja, Božidar Cvenček, Monika Židov, Jernej Herman, Milan Grbić i Andrea Gajger. Nakon predstave za glazbu je bio zadužen DJ Filjo. (B. VINCEK; snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter