Gnezda nadjacao Roginu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Apsolutni vladari prvog biciklistickog vikenda u Istri bili su biciklisti slovenske momcadi "Adria mobil". Niz su zapoceli još prošlog vikenda slavljem Marka Kumpa na Trofeju Lonjer u Trstu, nastavio ga je Blaž Jarc u subotu pobjedom na Memorijalu Nevio Valcic i produžio ga je Matej Gnezda trijumfom na osmom izdanju Trofeja Porec.

Glavni konkurent najjacoj slovenskoj ekipi, kako u prethodnim ovosezonskim utrkama tako i u nadolazecim, trebala bi biti "Loborika". Momcad trenera Srecka Glivara dospjela je do drugog postolja u dva dana. U subotu je Tomislav Damculovic bio treci, u nedjelju je na cilju u Zelenoj laguni samo Gnezda bio ispred Rogine. U istarskom se klubu nadaju da ce nakon jednog treceg i jednog drugog mjesta doci uskoro i jedino mjesto na postolju koje nedostaje u 2010. godini.

U utrku duljine 146 kilometara jucer je krenulo 154 biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Danske, Ceške, Njemacke, Italije, Lihtenštajna, Norveške, Danske i Srbije, a nisu nedostajali niti predstavnici koji su odradili prekooceanske letove kako bi došli do Poreca, poput cetvorice Japanaca i jednog Australca.

Od hrvatskih momcadi, uz vec spomenute istarske momcadi, na startu su bili još biciklisti "Rijeke" i "Kalorije".

U sprintu u Zelenoj laguni Gnezda je prvi prošao ciljem s vremenom 3:32.02 sata, s dužinom bicikla zaostatka prošao je aktualni prvak Hrvatske u cestovnom biciklizmu Radoslav Rogina, a treci Slovenac Matej Stare iz kranjske "Save".

Najbolji vozac "Meridiane Kamen" bio je Danijel Bajlo na 24. mjestu sa 13 sekundi zaostatka.


Podijeli: Facebook Twiter