Glumimo seks i grad, a oko nas selo i apstinencija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dramski prvijenac Olje Runjic pod intrigantnim nazivom "Gola u kavezu" ispunio je sinoc rovinjsko kazalište Gandusio. Prica o tri žene - Uni, Nini i Tanji, koje glume Ana Begic, Barbara Nola i Ecija Ojdanic, iskricavošcu je zapalila publiku.

U jednoj se veceri te žene suocavaju s idejom žene u suvremenom potrošackom društvu uz idealan opis iz same predstave: "Glumimo seks i grad, a sve je oko nas selo i apstinencija!".

Svaka od njih je usamljena i rastrgnuta izmedu onog što se od nje ocekuje i vlastitih želja. U tekstu koji je prepun zaraznog humora, ljudskih slabosti i vrlina te neuništivog optimizma, Una, Nina i Tanja odgovaraju na pitanja mogu li muškarac i žena ostati sretni zajedno cijeli život, ima li svjetla na kraju tunela, je li brak svetinja i koja je uloga žene. Usput se oštro okomljuju na muški rod.

Ana Begic ovom je ulogom ostvarila najbolju žensku ulogu na Gumbekovim danima, a Barbara Nola najbolju žensku ulogu na Festivalu glumaca u Vinkovcima. Komediju je režirao mladi, iznimno uspješni redatelj Ivan Leo Lemo, koji je u dosadašnjoj karijeri režirao brojne predstave poput "Opasnih veza" ili "Marlene Dietrich".

Predstava je odigrana u produkciji zagrebackog kazališta "Moruzgva", koje je pokrenula Ecija Ojdanic. Otpocetka je hit, pogotovo medu ženskom publikom. (Aldo POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter