Glumici Labed sto eura kazne, vlasniku Ville 150 €

Ariane Labed mora platiti sto eura kazne zbog remećenja javnog reda - u društvu glavnog glumca Ermina Brava (J. PREKALJ/arhiva)
Ariane Labed mora platiti sto eura kazne zbog remećenja javnog reda - u društvu glavnog glumca Ermina Brava (J. PREKALJ/arhiva)

Vlasnik Villa cluba Aleksandar Zrnić iz Poreča nepravomoćno je osuđen na novčanu kaznu od 1.125 kuna, odnosno 150 eura, a drugookrivljena glumica Ariane Labed (29) iz Francuske također nepravomoćno na novčanu kaznu od 750 kuna ili 100 eura zbog remećenja javnog reda i mira 28. lipnja u ugostiteljskom objektu Villa club na porečkoj plaži. Kaznu su dužni platiti u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude, a uračunat će im se i troškovi suđenja. U slučaju da se novčani iznos uplati u roku, dovoljno je uplatiti dvije trećine iznosa. Zrnić i Labed se na objavi presude nisu pojavili, već su poslali svoje odvjetnike.

Sutkinja Dragica Grujić obrazložila je nepravomoćnu presudu kazavši da je tijekom postupka nedvojbeno utvrđeno da je Labed te večeri bila uzrujana, bacala stolice u more te je i sama pala u njega, što ne predstavlja uobičajeno ponašanje jedne osobe. Također, nakon pada Zrnić joj je prišao i odgurnuo je, a udarac u prepone i šamari na sudu nisu dokazani.

Zrnićeva medicinska dokumentacija dokazuje ozljede, no ne i vrijeme kada su se dogodile, budući da je Zrnić potražio pomoć nekoliko dana nakon događaja. Sud je u cijelosti uzeo u obzir iskaz glumice Alexandre Condeescu iz Rumunjske, koja je rekla da se brinula za prijateljicu Labed i stala između njih, no tada je od Zrnića dobila šakom u nos pa je pala u more.

Sud smatra da je Zrnićev udarac upućen slabijoj i krhkijoj ženskoj osobi drsko i nepristojno ponašanje te da je kao dugogodišnji vlasnik noćnog kluba naviknut na pijane goste pa je trebao pronaći način da situaciju riješi mirnim putem.

Labed i Condeescu su lakše ozlijeđene, što je utvrđeno na Hitnoj medicinskoj pomoći u Poreču. Branitelj prvookrivljenog Zrnića isticao je da su postupci njegova klijenta bili nužna obrana, no sud to nije prihvatio.

Sutkinja je na kraju kazala da su oboje kažnjeni blažom, odnosno novčanom kaznom te da oboje nisu do sada kažnjavani.

Podsjetimo, 28. lipnja se filmska ekipa koja već mjesecima na otoku Sveti Nikola snima film "Otok ljubavi", pod redateljskom palicom bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić, odlučila za zabavu u Villa clubu, za sindikalnu cijenu od 500 eura za 50 osoba. Oko 2.30 sati glavna glumica Labed izletjela je na terasu i počela bacati stolove i stolice u more te je na kraju i sama pala u more.

Iako su brojni mediji pisali o događaju, u postupku nije ni u jednom trenutku optužena Alexandra Condeescu niti su glumice teško ozlijeđene.

Uz Labed i Condeescu u filmu glume Ermin Bravo, Leon Lučev, Branka Petrić Fehmiu i Franco Nero. Za potrebe snimanja angažirano je 1.500 statista i ono je još u tijeku. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter