Glumica pulskih korijena u utrci za kazališnu nagradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Alessija Lause, glumica pulskih korijena koja živi u Berlinu, nominirana je za najbolju žensku ulogu na jednom od najvecih kazališnih festivala na svijetu - onom u Edinburghu.

Imena dobitnika nagrada bit ce objavljena u nedjelju, 28. kolovoza, a Lause je nominirana za ulogu Roberte u drami "Danny And The Deep Blue" (Danny i duboko plavo more) u režiji Andreasa Schmidta. Nikolaus Szentmiklosi, njen kolega iz predstave, takoder je nominiran i to u kategoriji najbolje muške uloge.

Majka Alessije Lause je Puljanka, a mlada glumica cesto posjecuje naš grad gdje joj živi rodbina i gdje boravi uglavnom ljeti u vlastitom stanu. Tijekom njenog zadnjeg posjeta pohadala je i radionice na Medunarodnom kazališnom festivalu mladih koji se održavao u Istarskom narodnom kazalištu.

Autor teksta predstave "Danny And The Deep Blue Sea" je John Patrick Shanley, a radnja se dogada u jednom otrcanom baru u Bronxu. Danny, zvan Neman, probija se bez milosti, uz pomoc svojih šaka, kroz noci Bronxa. Tu susrece Robertu, koja je u stalnoj potrazi za samokažnjavanjem i ciji roditelji odgajaju njenog retardiranog sina.


Podijeli: Facebook Twiter