Glumica Leah Remini napustila Scijentološku crkvu

Leah Remini (Reuters)
Leah Remini (Reuters)

Američka glumica Leah Remini napustila je Scijentološku crkvu, potvrdio je jedan dobro obaviješten izvor, čime je postala jedan od najpoznatijih članova koji je izašao iz te kontroverzne vjerske organizacije.

Remini, najpoznatija po svojoj ulozi Carrie Heffernan u humorističnoj seriji "Kralj Queensa", dala je izjavu nakon što su se u medijima pojavila izvješća o njezinoj odluci da napusti crkvu.

- Želim podijeliti svoju iskrenu zahvalnost za pozitivnu reakciju koju sam dobila od medija, kolega i obožavatelja diljem svijeta. Zahvalna sam vam na vašoj potpori, napisala je Remini.

Ona nije izravno spomenula Scijentološku crkvu, ali izvor je za Reuters kazao da izjava predstavlja potvrdu njezina izlaska iz crkve.

Pozivajući se na neimenovane izvore, New York Post je u četvrtak objavio da Remini napušta crkvu jer je godinama bila podvrgnuta istragama i ispiranju mozga.

Scijentološka crkva, koju je 1954. godine osnovao pisac znanstvene fantastike L. Ron Hubbard, privukla je brojne sljedbenike u Hollywoodu, među kojima i Toma Cruisea i Johna Travoltu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter