Glumci iz prvog filma i u 7. "Zvjezdanim ratovima"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Harrison Ford, Carrie Fisher i Mark Hamill - troje glumaca iz prvog filma u serijalu "Zvjezdani ratovi" glumit će u novom nastavku slavne franšize.

Informacija je to koju je za Reuters potvrdila neimenovana osoba bliska produkciji, koja je otkrila da su ugovori za glumačku trojku već spremni te da će ova vijest uskoro biti i službeno potvrđena. Različite najave njihovog angažmana spominju se već neko vrijeme, a sve je počelo nakon što je filmski studio Disney u listopadu prošle godine kupio tvrtku Lucasfilm, tvorca "Zvjezdanih ratova" Georgea Lucasa, i najavio tri nova nastavka popularne franšize koja je na svjetskom tržištu zaradila više od 4,4 milijarde dolara.

Podsjetimo, dosad je snimljeno šest filmova u serijalu "Zvjezdani ratovi". Originalnu trilogiju čine "Zvjezdani ratovi IV: Nova nada" iz 1977. godine, "Zvjezdani ratovi V: Imperij uzvraća udarac" iz 1980. i "Zvjezdani ratovi VI: Povratak Jedija" iz 1983.

Godine 1999. premijeru je imao četvrti film "Zvjezdani ratovi I: Fantomska prijetnja" čija se radnja odvija 32 godine prije četvrte epizode, čime je ovaj nastavak zapravo prvi po kronološkom redoslijedu događaja. Uslijedio je film "Zvjezdani ratovi II: Klonovi napadaju" iz 2002. i "Zvjezdani ratovi III: Osveta Sitha" iz 2005. godine. (I. KOCIJAN/NL)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter