Glumačke družine vratile na trenutak život u svijet snova

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

More ljudi, a najviše djece, slilo se na ulice srednjovjekovnog istarskog gradića Pićna, u subotu prvog dana LegendFesta. Dvanaesti put su njegovi trgovi i uske kamene ulice postali kazališno scenske pozornice. Okupirala su ih djeca, u pozadini s roditeljima. Predstave, predavanja, priče, ples i glazba zaustavili su  vrijeme ovo i vratili na trenutak život u svijet snova, prožet noćnom morom. Do zebnje i straha.

Glumačka društva iz Pule, Istre, Rijeke, razbuktala su čula, a minuta za minutom pojačavale su emocije straha, zbilje i sretnog završetka. Uz poruku: "Vjeruj u ono što radiš i slijedi svoje snove, jer onda nećeš imati, noćne more". U nazočnosti načelnika Općine Pićan Ivana Frankovića, predsjednika i članova Udruge "Val kulture" Ivora Zidarića, ujedno organizatora ove kulturne zbilje, te brojnih posjetitelja iz Istre, Hrvatske i inozemnih turista, županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica čestitao je Pićnu na prvom dobivenom EU projektu u svojoj povijesti, "a tema su opet štrige i živa štroligorija" i proglasio 12. LegendFest otvorenim.

Po završetku predstava za najmlađe nastavilo se veselje uz dobru ugostiteljsku ponudu, bogat izbor autohtonih proizvoda OPG-ova, te nesvakidašnji izbor suvenira. Pod svjetlima električnih svijeća, uz plesnu pozornicu i zvuke benda "Drvored" sve je potrajalo do dugo u noć. (K. ŠOŠTARIĆ PERKOVIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter