Glover razmišlja o Marsovom polju, a ne o prodaji kluba

Nakladnici nude učiteljima i profesorima brojne aranžmane ne bi li ih pridobili da odaberu njihove udžbenike (V. KARUZA)
Nakladnici nude učiteljima i profesorima brojne aranžmane ne bi li ih pridobili da odaberu njihove udžbenike (V. KARUZA)

U početna četiri kola nove prvoligaške sezone, pulska Istra 1961 osvojila je svega jedan bod, ubilježivši tri poraza (Dinamo, Rijeka, Lokomotiva) i remi s Osijekom. Skroman je to učinak, ali ga je važno promatrati i u kontekstu snage protivnika. Naime, već je otprije bilo jasno da će Puljani teško ubirati bodove u uvodu, jer ždrijeb im je za početak podario susrete s četiri od pet nominalno (naj)jačih momčadi u Hrvatskoj!

Zanimljivo je da su identičan učinak "zeleno-žuti" imali i na startu protekle sezone. Tada su prvi trobod ubilježili tek u osmom kolu kod Splita, na što su vezali i domaći trijumf nad Interom. Te su dvije pobjede bile dovoljne da ih lansiraju u sredinu poretka gdje je pulska momčad ostala boraviti do konca sezone, ponovivši u konačnici najbolji klupski plasman.

Usprkos tim činjenicama, raspoloženje unutar i oko Gradskog stadiona u posljednje je vrijeme prilično nepovoljno, kako u kancelarijama i svlačionici, tako i u gledalištu tijekom utakmica. Zašto? Slijedom navedenog, prevladava dojam da je aktualni trenutak u Istri 1961 više pod opterećenjem nekih drugih problema, negoli bodovnog salda koji se tek počeo zbrajati. (Dameo RAMIĆ KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter