Glover: Panadić ostaje trener i iduće sezone

OTVORENO O SVEMU - Michael Glover između Daniela Sponze i Darka Podnara na pressici (M. MIJOŠEK)
OTVORENO O SVEMU - Michael Glover između Daniela Sponze i Darka Podnara na pressici (M. MIJOŠEK)

U četvrtak je na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" održana konferencija za novinare na kojoj je izvršni direktor Michael Glover, neposredno po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država, odgovarao na pitanja popriličnog broja predstavnika medija vezana uz aktualnu situaciju u pulskom prvoligašu koja je, barem što se tiče stanja na ljestvici, nimalo ugodna.

U trenutku kad ste preuzeli Istru 1961 najavili ste stabilizaciju kluba i borbu za Europu, no trenutno se borite za ostanak u ligi, a usto se stvorilo negativno ozračje i sve je manje publike na stadionu. Smatrate li se osobno odgovornim za tu situaciju i ako ne, koga smatrate odgovornim?

- Što se tiče želja i ciljeva koje smo postavili kad smo preuzeli klub, mogu reći da se osjećam osobno odgovornim što se klub nije plasirao na jedno od prva četiri mjesta na ljestvici i tako izborio nastup u Europi, jer je kvaliteta izvedbe na terenu segment koji sam mogao kontrolirati. Ispalo je da smo moji partneri i ja uvelike podcijenili što će sve biti potrebno da bi se taj cilj ostvario i pritom se ne može reći da je sve bilo povezano s tim kakva je bila kvaliteta pojedinih igrača i cijele momčadi. Jednostavno, nismo planirali kolika količina energije će biti potrebna da klub bude uspješan, odnosno, količina negativne energije s kojom smo se suočili od prvog dana dolaska za nas je bila šokantna. Također je bilo iznenađujuće da, bez obzira je li klub pobjeđivao ili gubio utakmice, atmosfera se nije mijenjala i takva negativnost bez osnove je nešto što mi je nepoznato kao dio poslovanja. Ta negativna energija se direktno odnosi i na pitanje o posjećenosti, jer bilo je puno lošeg publiciteta oko nas i to je svakako utjecalo na želju ljudi da dolaze na stadion, dok preuzimam odgovornost za dio negativnosti koju su izazvale loše izvedbe na terenu. Navijači imaju pravo da odluče kako će potrošiti svoj novac i koga će podržavati. Neki navijači će podržati momčad zato jer ona treba podršku i jer smatraju da su dio tima i dio zajednice, dok će neki doći na stadion samo ako je izvedba momčadi takva da će biti zadovoljni onim što gledaju na terenu. U posljednje vrijeme momčad nije pružala takvu razinu igara koje bi zadovoljavale ukus tog dijela navijača i razumijem da oni na tako nešto ne žele potrošiti svoj teško stečeni novac. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter