Glover: Ovo definitivno nije završena priča

Michael Glover (D. MEMEDOVIĆ)
Michael Glover (D. MEMEDOVIĆ)

"Tko bi gori, eto je doli, a tko doli, gori ustaje." U stilu sa stihovima iz Gundulićeva "Osmana", razvija se ljetna nogometna saga zvana "Petar Franjić" o igraču koji je, zbog novčanih dugovanja, "Drosinu" odlučio zamijeniti "Parkom mladeži". Kako je Franjić u svom ugovoru imao aneks da nakon što mu plaća kasni dva mjeseca, umjesto uobičajenih tri, može promijeniti klupsku sredinu činilo se da je njegov prelazak u Split riješena stvar.

No, s tim se potezom nije složio Michael Glover, izvršni direktor Istre 1961 koji je ustvrdio da je Franjić igrač pod ugovorom kojeg klub na niti jedan način nije prekršio te da, shodno s time, ne može napustiti "Drosinu" bez da njegov odlazak ne bude amenovan od strane "zeleno-žutih" čelnika.

Potvrda Gloverovih riječi stigla je i od strane Nogometnog saveza Županije istarske koji je odbio Franjićev zahtjev za izdavanjem brisovnice smatrajući ga neosnovanim. Međutim, to nije previše zabrinule glavne i odgovorne ljude Splita koji su pomoć potražili kod više instance, Hrvatskog nogometnog saveza i uskoro je došlo do zaokreta. Naime, iz Rusanove su poništili odluku NSŽI-ja nakon čega je Franjić registriran u Splitsko-dalmatinskom savezu kao novi igrač Splita na čije će usluge, navodno, Zoran Vulić moći računati već u utakmici protiv Rijeke. Kažemo navodno, jer na "Drosini" ne misle da je cijela ova priča zaključena. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter