Glover: Novog trenera tražit ćemo u Hrvatskoj i inozemstvu

SADAŠNJI I BIVŠI - Robert Rubčić i Igor Pamić (V. KOS/CROPIX)
SADAŠNJI I BIVŠI - Robert Rubčić i Igor Pamić (V. KOS/CROPIX)

Igor Pamić više nije trener Istre 1961. Nakon 1.651 dana provedenog na klupi pulskog prvoligaša i 155 odrađenih prvenstvenih utakmica, na kojima je upisao po 48 pobjeda i remija te 59 poraza, uz 172 postignuta i 207 primljenih pogodaka, najdugovječnijem treneru Prve HNL "zeleno-žuti" su čelnici jučer odlučili raskinuti ugovor. Očekivani je to rasplet situacije u i oko pulskog prvoligaša koja je već davno dala naslutiti da su popucale sve niti između trenera i Uprave, a da posljedice takvog odnosa plaća momčad kroz lošije rezultate. Do imenovanja novog kormilara, momčad će privremeno voditi sportski direktor Robert Rubčić.

Da bi odluka o smjeni trenera jučer mogla biti donesena dalo se naslutiti činjenicom da su na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" već od ranih jutarnjih sati bili glavni i odgovorni ljudi Istre 1961, predvođeni izvršnim direktorom Michaelom Gloverom koji se u nedjelju vratio s onu stranu "velike bare". Bili su tu i njegov pomoćnik Sead Karaselimović te Robert Rubčić i Mario Rubeša, sportski direktor i team menadžer "zeleno-žutih", a razlog okupljanja "vijeća staraca" bio je jasan čak i površnim poznavateljima pulskih nogometnih prilika.

Nije bilo teško pretpostaviti da Gloveru i njegovim najbližim suradnicima nije najbolje "legao" istup Igora Štimca koji je iz svečane lože poljudskog stadiona promatrao utakmicu Hajduka i Istre 1961 te po njenom okončanju izjavio da su iz pulskog prvoligaša iskazali zanimanje da preuzme momčad, ali da još uvijek nije ništa dogovoreno. Već same te riječi bivšeg hrvatskog izbornika mogle su značiti da su njegovom imenjaku odbrojani dani na pulskoj klupi, no "zeleno-žuti" čelnici nisu željeli potvrditi, ali niti demantirati da se netko od njih čuo sa Štimcem. Ostali su zakopčani do grla, samo su preko klupskog glasnogovornika Daniela Sponze najavili današnju konferenciju za novinare na kojoj će odgovoriti na sva pitanja.

Ispoštovati ugovor

S obzirom da nismo dobili odgovor na pitanja koja su nas kopkala na jednoj strani, odlučili smo ga potražiti na drugoj i okrenuli broj Igora Pamića koji nam se odmah javio i, kao i u toliko prijašnjih ponedjeljaka kad ga put nije naveo na "Drosinu", s nekoliko se rečenica osvrnuo na poraz od Hajduka.

- Što da kažem nakon tri primljena pogotka u pola sata. Razgovarao sam, pripremao, apelirao na svoje igrače, no jednostavno se tako dogodilo, utakmica je otišla u krivom smjeru i onda se bilo teško vratiti - rekao je Paminjo, pojasnivši i pomalo iznenađujući potez s Gojkovićem umjesto Ojdanićem na poziciji stopera u početnoj postavi. - Analizirajući dosadašnje utakmice pronašao sam dosta Ojdanićeve krivnje, direktne ili indirektne, za golove koje smo primili i stoga sam se odlučio za Gojkovića koji se polako počeo dizati u igri. Na žalost, on je bio impresioniran ambijentom i u ranoj fazi utakmice zabio je autogol, a usto je odigrao i puno nelogičnih poteza te sam ga odlučio izvaditi da ga spasim, bio je to jedini razlog. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter