Glover: Franjić će za propuštene treninge snositi sankcije

Michael Glover (D. MEMEDOVIĆ)
Michael Glover (D. MEMEDOVIĆ)

Petar Franjić igrač je pod ugovorom s Istrom 1961 koji klub ni na koji način nije prekršio i sa stopostotnom sigurnošću mogu vam reći da je Franjić pogriješio u procjeni misleći da klub može napustiti bez našeg dopuštenja,  poručio je Michael Glover na početku izvanredne konferencije za novinare sazvane nakon naprasnog odlaska 24-ogodišnjeg veznjaka iz redova pulskog prvoligaša u pravcu Splita. Štoviše, na web stranicama kluba iz Parka mladeži osvanula je obavjest da je ugovor s Franjićem već potpisan.

- Ne vjerujem da su u Splitu toliko neodgovorni jer time se izlažu ozbiljnim sankcijama. Ukoliko je tako nešto istina obećajem da ćemo potrošiti koliko je god novca i vremena potrošeno da snose odgovornost za svoje postupke, poručio je Glover, dodavši da će Franjić za svaki propušten trening snositi sankcije.

– Do konca tjedna on će biti dužan meni više nego mi njemu, rekao je Glover.

Predstavnik američkih investitora opisao je Franjićev ugovor i ostale ugovore koje je prethodna uprava sklapala kao ''traljavo sastavljane'', ali je naglasio da su on i njegovi suradnici s time upoznati i da znaju kako treba postupati.

- U Franjićevom ugovoru postoji mogućnost odlaska nakon dva mjeseca dugovanja, ali ovo se nije dogodilo zbog ikakve stavke u ugovoru nego zbog igračeve krive procjene. Uvjeravam vas da nijedno dugovanje prema bilo kojem igraču ne prelazi zadane okvire. Zaostaci još postoje, ali podsjećam da su u trenutku kad smo došli u klub svi igrači bili u situaciji da mogu istoga trena otići. Unaprijed smo klubu pozajmili milijun i pol kuna, odmah po dolasku još jedan, sve kako bi se isplatili igrači i djelatnici kluba. Spriječili smo katastrofu i svaku optužbu da svoja obećanja i obveze ne izvršavamo smatram uverdljivom. Stoga ne očekujte da će ijedan igrač napustiti klub ako mi to ne odlučimo, a ako to učine mogu očekivati borbu, dodao je Glover, poručivši da ne strahuje da isto smjeraju još neki igrači.

– Franjić je očito imao loše savjetnike, ukoliko ih imaju i drugi igrači neka im ovo bude upozorenje, rekao je Glover. O tim ''savjetnicima'' nije želio govoriti, kazavši da ne vjeruje u mogućnost da je riječ o ljudima koji su iste ugovore i sklapali.

– Polazimo od pretpostavke da svi u klubu poštuju zakone, posumnjamo li u suprotno obračunat ćemo s se njima. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter