"Glorija" piše, Labrovic gusla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva dueta i jedan solo uprizoreni su treceg dana PUF-a, medunarodnog kazališnog festivala koji u Puli traje do ponedjeljka.

Sinocnji program otvorio je na Forumu hrvatski performer Siniša Labrovic s "Glorijom". On je "odguslao" u desetercu teme iz ženskog casopisa Glorija. Prepjevao je i uz gusle opjevao i otpjevao samu esenciju "Glorije" - clanke, vijesti s kraljevskih dvora, Žužine savjete, reklame, recepte pa i horoskop - na bis.

U Labrovicev prepjev tiskovine satkane od "zvjezdane prašine", kako to pravom guslaru i prilici, utkane su narodne poslovice, mudrosti i doskocice. "Covjek snuje a Bog odreduje" dometnut ce u pjesmi o Alfredovim mukama s impotencijom, a reklamu za anticelulitni gel koji košta 325 kuna zakljuciti stihom "tko ne kupi otpast ce mu cuna".



Program je nastavljen u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula gostovanjem Dueta Konieczna Konchanowski iz Poljske. U predstavi "Posljednji tren - ucinit cu sve za tebe" autorski dvojac Jan Konchanowski i Monika Konieczna donosi pricu o "intimnoj situaciji para za koji se cini da gubi kljuc prave ljubavi, gledana kao kroz prozor."

Na poljsku se predstavu nadovezalo estetski i izvedbeno zaokruženo "Imenovanje" performera Davida Belasa i plesacice Elde Kosanovic - Radovik. Promišljajuci pitanje slobodne volje autori su zaokupljeni "odnosima razlicitosti i slicnosti izmedu dva pojedinca/autora - muškarca i žene" napravili odlicnu predstavu.


Podijeli: Facebook Twiter