Glogoški: Razgovori se nastavljaju, ali ne pod vodstvom Matića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sastanak predstavnika Vlade i branitelja prosvjednika, koji je u ponedjeljak održan u Ministarstvu branitelja, završio je nakon tri i pol sata uz dogovor da će se razgovori nastaviti po radnim skupinama, a jedan od vođa prosvjednika Đuro Glogoški izjavio je novinarima da branitelji više ne žele da nositelj razgovora bude ministar Predrag Matić.

Glogoški je novinarima pred Ministarstvom izjavio da prosvjednici više ne žele da nositelj razgovora u ime Vlade bude Matić jer on "obmanjuje premijera", a prosvjednici također ne mogu prijeći preko svega što se događalo kroz 232 dana, koliko prosvjed traje, kao ni preko smrti Nevenke Topalušić i činjenice da je još nekoliko branitelja završilo na hitnoj pomoći. Razgovori će se nastaviti po radnim skupinama koje će biti zadužene za rješavanje pojedinih pitanja, poput mirovina, zdravstvene skrbi i sl., a Matić može biti član neke skupine, ali ne može voditi Vladine predstavnike, dodao je Glogoški.

Sastanku je prisustvovao i premijer Zoran Milanović, koji je oko 12,15 sati izašao je iz zgrade u Savskoj 66 rekavši okupljenim novinarima da je "sve OK" i da "ljudi gore razgovaraju". Iako je bilo predviđeno da Milanović bude najviše pola sata na sastanku, on se u razgovoru s pedesetak predstavnika raznih braniteljskih udruga zadržao više od dva sata. Ministar obrane Ante Kotromanović, koji je također sudjelovao u razgovoru, otišao je znatno ranije, a s braniteljima je u ime Vlade nastavio razgovarati resorni ministar Matić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter