Glogoški: Premijer Milanović govori laži o meni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški lažima je nazvao tvrdnje premijera Zorana Milanovića da ga je on (Glogoški) 12 dana nakon početka braniteljskog prosvjeda posjetio u Vladi te ga zamolio da o tome šuti, a zbog takvih i sličnih laži, rekao je, preporuča da svi državni dužnosnici moraju proći "psiho test".

"Vidljivo je da je to ciljano, s obzirom da je rečeno jučer kada su prošle točno 23 godine kako sam ranjen. To govori čovjek koji nije bio u Domovinskom ratu, nije imao hrabrosti uzeti pušku u ruke, a govori laži o čovjeku koji je za hrvatsku domovinu dao svoje zdravlje", izjavio je Glogoški za nedjeljni podnevni HTV-ov Dnevnik.

"Ono što bih svakako preporučio, a to je da u budućnosti svi državni dužnosnici moraju proći sistematski pregled i psiho test", poručio je.

Zbog Milanovićevih tvrdnji da je o susretu s Glogoškim šutio dva mjeseca jer ga je molio da to ne kaže, koje je u subotu navečer iznio u novogodišnjem intervjuu RTL-u, Glogoški je za ponedjeljak u 11 sati najavio konferenciju za novinare, u šatoru ispred Ministarstva branitelja gdje branitelji prosvjeduju od sredine listopada.

Milanović je za RTL rekao kako je Glogoški sa suprugom u Banske dvore 30. listopada primljen službeno, na vlastiti zahtjev, te da je s njim u Uredu predsjednika Vlade razgovarao više od jednoga sata.

"Rekao sam mu: 'Pomozite mi da vam ugodimo', jer nije mi jasno što hoće. Što je bilo dalje, vidjeli ste. To nisu poštene namjere. Nakon što smo povukli dva zakona iz Sabora, samo da im taktički pomognemo, oni su ostali ondje da bi mogli dočekati Novu godinu s HDZ-ovom predsjedničkom kandidatkinjom", kazao je Milanović.

Upitan što Vlada te ministri branitelja i obrane Predrag Matić i Ante Kotromanović mogu učiniti da prestane braniteljski prosvjed, premijer je rekao da za to nije odgovoran on, nego HDZ. "To je HDZ-ovo maslo. To je sve pozornica i to je sve dio predstave. To je sinopsis i scenarij HDZ-a za predsjedničke izbore. I gledamo rasplet", poručio je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter