Gljivarski kotlic za završnicu umaške Smrckijade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na drugom medunarodnom natjecanju u pripremanju gljivarskog kotlica koje je održano u sklopu sedme Smrckijade proteklog vikenda u Umagu, sudjelovalo je devet ekipa iz Hrvatske, Italije i Slovenije, tri više nego lani.

Po slobodnom izboru pripreme kotlica slavodobitnici su Karmen i Milan Hercig iz umaškog restorana Stella, ispred Vala iz Umaga i gljivarskog društva Žurdana iz Kaštelira.

U klasicnoj disciplini pobjednici su clanovi slovenskog društva Štorovke iz Kocevja, drugo mjesto osvojila je ekipa novigradskog gljivarskog društva Boletus, za koje je kuhao i gradonacelnik Ante Milos, a treca je bio kombinirani tim Boletus iz Brtonigle i Umaga.

U kategoriji inovativnosti i originalnosti pobjednik je ekipa AMB Muggia koja je sjedinila škampe, rakovice, svinjsku vratinu, smrcke, šampinjone s mnoštvom zacina.

Prosudbena komisija u sastavu Dragica Lukin, Ivan Lesinger i Mauro Jurman dojma su da je ovo natjecanje svojevrsna inovacija u pripremanju jela u kojima su nezaobilazne gljive svih vrsta.


Podijeli: Facebook Twiter