Gliste napale cepicko igralište

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tko ovih suncanih dana ima razloga priželjkivati kišu? Pioniri i juniori Nogometnog kluba Potpican Ucka 72. Tako se barem cini nakon što je na prekjucer održanom Opcinskom vijecu u Kršanu predsjednik Zdravo Vidak (HDZ) obecao da ce odmah nakon prvog pljuska s Hrvatskim cestama dogovoriti uslugu ravnanja travnjaka nogometnog igrališta.

Teren je trenutacno neupotrebljiv za igranje jer su svaki njegov centimetar izrovale gliste, pa je nezgodno i trcati, a kamo li voditi loptu po njemu.

Na problem je ukazao Boris Babic (HSS) upitavši mogu li se izdvojiti neka sredstva za ravnanje grbavog zemljišta. Nacelnik Valdi Runko (nositelj NL) reagirao je tvrdnjom da je 300 tisuca kuna iz proracuna sasvim dovoljno izdvajanje za taj nogometni klub, ali je ipak predložio da se s Istarskim cestama, koje bi uskoro trebale poceti popravljati neasfaltirane putove u opcini, dogovori upotreba valjka za zahvat na igralištu.

Njegova izjava oživjela je staro nezadovoljstvo izdvajanjima za nogomet i tenzije izazvane spajanjem NK Potpican i NK Ucka 72 u jedan klub. Dogovoreno je da u Cepicu utakmice igra podmladak novog kluba, ali Cepljani su ipak skloni fuziju tumaciti kao gašenje njihove nogometne tradicije. Neplanirana rasprava nije dovela do nekog zakljucka, osim konsenzusa da su "sretna opcina kada su im gliste veliki problem".

U cepljanskoj oštariji može se cuti debata jesu li koluticavci stigli u humusu koji je navožen na teren ili su to ipak domace kišne gliste, tzv. roštiljke. Suglasni su oko toga da je raj za gliste nastao zbog nedostatka drenaže terena. Doznat cete i da kad je vrijeme južine na igralište kao na švedski stol dolazi sve više galebova. Najviše bi za kišu mogle biti zainteresirane same gliste jer je vlažnu zemlju najlakše rovati, ali ovaj put im se, po svemu sudeci ne piše dobro.


Podijeli: Facebook Twiter