Glisirati je gušt uz obalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedam policijskih brodica i 19 policajaca patroliralo je tijekom subote istarskom obalom u akciji «Sigurnost na moru» od 14 do 19 sati. Pomorska policija posebno prati podrucja gdje su kupaci najugroženiji.

Tijekom petosatne akcije policija je kaznila 15 osoba s tisucu kuna zbog glisiranja, medu kojima i jednog Puljana koji je glisirao kod Rta Kamenjak. Dvije su brodice zatecene bez vinjete a jedan je ronilac zatecen bez signalnog balona na površini. Zbog glisiranja unutar 300 metara od obale, u Rovinju su zatecena dva, Porecu pet, Umagu jedan te u pulskom akvatoriju cak njih sedmero.

Policija upozorava i kupace da je kupanje i plivanje u lukama i prilazima lukama te uskim kanalima u kojima se odvija plovidba, zabranjena.

Kako tvrde naši pomorski policijaci, akcije ne provode samo vikendom kada su najavljene, vec svakodnevno, danju i nocu jer pomorski promet se ljeti nesrazmjerno povecava te jednako tako i opasnosti na moru. Vele da je i sama pojava policijskog patrolnog broda dovoljno da glisiranja prestanu. Ako se pokoji nauticar i ogluši, nije im veci problem - brzinom od 33 nauticke milje, koju razvija Pazin, tek minimalni broj "enuzijasta" uspijeva pobjeci. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter