Gliser naletio na Austrijanku u rovinjskom akvatoriju

Ilustracija (Nikša STIPANIČEV/CROPIX)
Ilustracija (Nikša STIPANIČEV/CROPIX)

Austrijska državljanka, 35-godišnja R. H. G., teško je ozlijeđena u naletu glisera kod otočića Figarola u rovinjskom akvatoriju u srijedu oko 11.48 sati. Radi teških ozljeda koje je zadobila prevezena je u pulsku Opću bolnicu na liječenje, a gliser koji je naletio na nju je napustio mjesto događaja i do daljnjeg ostaje nepoznanica o kome se radi.

Prema izvještaju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture stoji da su očevidom na poziciji pomorske nesreće djelatnici Lučke ispostave Rovinj u suradnji s policijskim službenicima ustanovili da se ozlijeđena austrijska državljanka nalazila na oko 20 metara od obale otočića Figarola kada je, temeljem izjava očevidaca, u jednome trenutku naišlo plovilo tipa manji gliser te je prešlo preko Austrijanke nanijevši joj teške ozljede u predjelu glave. Lučka kapetanije Pula, Ispostava Rovinj i Pomorska policija Pula provode očevidne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće, dok je istovremeno pokrenuta potraga za plovilom koje se udaljilo sa pozicije nesreće, stoga je upućen poziv očevidcima da dojave svoja saznanja o ovoj nesreći.

Dojavu o nesreći je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru iz Rijeke zaprimila od Centra 112 koji je pak primio dojavu od jednog očevica pomorske nesreće. Odmah po dojavi je Središnjica u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula i nadležnom Lučkom ispostavom Rovinj pokrenula akciju spašavanja stradale osobe. O nesreći je obaviještena i postaja Pomorske policije Pula.

Djelatnici rovinjske Ispostave odmah po dojavi su prema poziciji nesreće uputili plovilo lokalnog sportskoga centra, budući da se u trenutku dojave ono nalazilo najbliže te je ubrzo ozlijeđena osoba izvučena na palubu i prevezena u lučicu Amarin, gdje su je u 12.04 sati u kritičnom stanju na daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Rovinj, te je dalje prebačena u pulsku Opću bolnicu na liječenje. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter