Glenn Miller Orchestra u Areni


Glenn Miller Orchestra, najpopularniji svjetski big band nastupit će u nedjelju u 21 sat prvi put u Areni u koju dolazi u sklopu Adriatic Toura pa ih nakon Pule čekaju nastupi u Zadru, Splitu i Portorožu.

Za Glenn Miller Orchestra kažu da je jedan od najvećih i najboljih glazbenih sastava svih vremena, a čiji jedinstveni zvuk vole svi koji vole plesnu i jazz glazbu. Njihov unikatni, prepoznatljiv zvuk baziran je na klarinetu, dva alt saksofona i dva tenor saksofona. Priča kaže da je taj karakterističan zvuk nastao slučajno. Tijekom jednog koncerta, glazbenik na prvoj trubi ozlijedio je usnicu, pa je njegove dionice morao zamijeniti klarinet – i tako se rodio the Glenn Miller Sound.

"Sastav treba imati svoj zvuk. Treba imati osobnost", rekao je jednom prilikom veliki maestro Miller.

Big bandom dirigira Will Salden, ravnatelj orkestra za Europu, a na koncertu će publika uživati u legendarnim skladbama kao što su "Moonlight Serenade", "Somewhere Over the Rainbow", "In the Mood", "Rhapsody in Blue", "Chattanooga Choo Choo" te drugima iz repertoara koji danas broji stotine skladbi, i u kojem se nalaze i pjesme novijeg datuma u originalnim Millerovim aranžmanima.

Sadašnji Glenn Miller Orchestra oformljen je 1956. godine i od tada je konstantno na turneji, svirajući u prosjeku 300 live nastupa godišnje, na kojima ih posjete stotine tisuća slušatelja diljem svijeta. Danas članovi sastava nastavljaju tradiciju i sviraju brojne originalne Millerove aranžmane, kao i druge suvremene skladbe, aranžirane i izvedene u Millerovom stilu. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter