Glenn Miller Orchestra i Rossinijeva opera u Areni


Uz već najavljen koncert britanske pop soul glazbenice i glumice Palome Faith 14. srpnja u pulskoj Areni, svega četiri dana prije otvorenja 62. Pulskog filmskog festivala, ovog bi ljeta u amfiteatru, sudeći prema dosad iskazanim interesima koncertnih promotora, mogli nastupiti Glenn Miller Orchestra, Societa Filarmonia iz Udina s jednom Rossinijevom operom; zajednički koncert održali bi srpski bend S.A.R.S. i njihovi bosanskohercegovački kolege Dubioza Kolektiv, a uz već dogovorene koncerte otvorenja Dimensions i Outlook festivala, planira se i program obilježavanja 15. godišnjice djelovanja Kazališta Ulysses, koje su prije desetljeća i pol osnovali glumac i redatelj Rade Šerbedžija i dramatičar Borislav Vujčić.

Natječaj otvoren do 3. ožujka

Nakon prvotnih upita, organizatori navedenih događanja namjeravaju se, a to nam potvrđuje i gradska pročelnica za kulturu Jasmina Nina Kamber, službeno prijaviti na, prije tri dana objavljen, Poziv za dodjelu termina za održavanje ljetnih programa u Amfiteatru u propisanom razdoblju od 15. lipnja do 31. kolovoza.

Prijavu za termin u tom dvoipolmjesečnom razdoblju mogu podnijeti sve pravne i fizičke osobe koje se bave organizacijom programa, a zadnji rok za dostavu je 3. ožujka. Povjerenstvo za ljetne programe predvodi resorna pročelnica Kamber, a zajedno s njom kvalitetu prijavljenih programa ocjenjivat će i eventualnu suglasnost dati preostala četiri člana povjerenstva - direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo, glazbeni producent i član Vijeća za glazbene i glazbeno-scenske djelatnosti Edi Cukerić te ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac.

Odlična pozornica za klasičnu glazbu

Arena je odlična pozornica za klasičnu glazbu, pa tako i za operu, dok se Glenn Miller Orchestra smatra jednim od najvećih big band sastava svih vremena, čiji je unikatan zvuk baziran na klarinetu, dva alt saksofona i dva tenor saksofona. Na repertoaru su im legendarne skladbe poput "Moonlight Serenade" i "In the Mood", a prošlog je mjeseca u zagrebačkoj dvorani Lisinski nastupila europska trupa ovog orkestra, predvođena nizozemskim pijanistom Wilom Saldenom.

Robert Plant u Areni?

Neslužbeno saznajemo da će za desetak dana biti objavljeno jedno veliko, provjereno svjetsko glazbeno ime, koje bi trebalo ovog ljeta nastupiti u pulskoj Areni. No, nije riječ o novom, recentnom, već velikom, ali starom, nadamo se i ne previše isluženom autoru odnosno bendu. Paralelno, pak, neki mediji spominju moguće ovoljetno pulsko gostovanje Roberta Planta, a njegov nastup veže se uz projekt dvije koncertne večeri u istoj produkciji, koji bi podrazumijevao i nastup Tonyja Cetinskog.

U uspješnoj solo karijeri bivši pjevač Led Zeppelina Robert Plant objavio je prije pet mjeseci novi album "lullaby and… The Ceaseless Roar". Nedavno je ovaj legendarni 66-godišnji pjevač odbio prijedlog turneje s Zeppelinima za sumu od 500 milijuna funti. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter