Gledatelji podržavaju Tarika Filipovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prestanite biti politicka televizija! Vratite nam Tarika Filipovica! Pa vi ste kao nacisti koji su za jednu rijec vješali ljude! Ovako glasi jedna od žešcih gledateljskih reakcija pristiglih u HTV-ovu službu za gledatelje zbog sporne epizode kviza "Tko želi biti milijunaš", one zbog koje je direktor HTV-a Domagoj Buric odlucio smijeniti voditelja Tarika Filipovica. Premda se u izvješcima službe za gledatelje redovito izdaju samo neke od reakcija, vidljivo je da je potpora Tariku Filipovicu rasla kako se slucaj više medijski poceo rašclanjivati.

Pitaju se gledatelji i kada cemo saznati hoce li suspenzija voditelja kviza biti potvrdena. Službeni odgovor na ovo pitanje u utorak je bilo nemoguce dobiti. Cinjenica je, medutim, da je na brzinu osnovano povjerenstvo za utvrdivanje cinjenica više sati ispitivalo sve sudionike, pa i Tarika Filipovica. No, kako nam rece savjetnik glavnog ravnatelja Dragutin Lucic Luce, koji medu ostalim sjedi u povjerenstvu, clanovi vijeca su se obvezali na šutnju. Na njima je, uostalom, samo da utvrde cinjenice te ih podastru ravnatelju HTV-a. A službeni zakljucak, trebalo bi se, uvjeravaju s HRT-a, dogoditi u srijedu.

Za to vrijeme i clanovima Programskog vijeca HRT-a stiglo je pismo u kojem clanica vijeca Darinka Janjanin od glavnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlica traži da pokrene opoziv Domagoja Burica. Clan Vijeca Ilija Rkman zamjera Janjanin što oštre kvalifikacije iz pisma nije, tvrdi, nikada na glas kazala na sjednici. Suzana Jašic pak rezignirano veli da ovakvoj televiziji više ne mogu pomoci ni smjene.

Za to vrijeme i predsjednik vijeca ?uro Popijac od Sutlica traži pisano, službeno ocitovanje o slucaju Tarika Filipovica. No, dobri poznavatelji zbivanja na Prisavlju tvrde da stara ekipa vijeca ionako nece docekati izvanrednu sjednicu na temu "Milijunaša" s obzirom na to da bi Sabor do 16. listopada morao izabrati pet novih clanova. Slucaj "Milijunaš" aktualizirao je i staru pricu o rošadama na HTV-u, po kojoj bi ljudi skloni Sutlicu rado na Buricevom mjestu vidjeli Hloverku Novak Srzic, a u njenoj fotelji Mislava Togonala.


Podijeli: Facebook Twiter