Glazbu podijelili i s ulicom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Eric Alexander za tenor saksofonom, Jim Rotondi za trubom, Renato Chicco na hammond orguljama te Bernd Reiter na bubnjevima svojim su iznimno istancanim muziciranjem oduševili publiku druge veceri Rovinj Spring Jazza, manifestacije koja se održava u Multimedijalnom centru, a organizira je rovinjsko Pucko otvoreno ucilište.

Alexander je jedan od vodecih predstavnika americke mainstream jazz scene i svoj je stil izgradio pod utjecajem Coltranea, Rollinsa, Mobleya i Colemana, a Rotondi, jedan od njegovih najvjernijih suradnika, karijeru je poceo 1980-ih u orkestru Raya Charlesa i nastavio u big bendovima Lionela Hamptona, Toshika Akiyoshija, Billa Mobleya i Carnegie Hall Big Bandu.

"Summit Meeting" bila je skladba kojom su glazbenici otvorili koncert, a rijec je o autorskom djelu Alexandera. Uslijedile su izvedbe Rotondijevih "A Higher Calling" te "Born To Be Blue". Izmedu ostalog, izveli su i "The Loop" Renata Chicca, "Don't Fallow The Crowd" Alexandera s istoimenog CD-a, kao i poznatu "She Is Out Of My Life" Toma Bahlera, koju je popularnom ucinio Michael Jackson. Koncert su okoncali izvedbom legendarne skladbe "What a Difference a Day Made".

Muzicari ljubav prema glazbi nesebicno dijele s publikom, a svemu ne nedostaju zabava i opuštenost koju si mogu priuštiti samo vrhunski glazbenici i virtuozi. Naime, dok su izvodili bis, u jednom su trenutku Rotondi i Alexander ušetali u publiku, a glazbu su odlucili podijeliti i s ulicom te kroz otvoren prozor odaslali dio svojih nota u proljetnu rovinjsku noc. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter