Glazbom do uređaja za pedijatriju

Mirna Milevoj Ražem, Meri Mihovilović, Gracijela Rogulj i Mariza Burić (K. FLEGAR)
Mirna Milevoj Ražem, Meri Mihovilović, Gracijela Rogulj i Mariza Burić (K. FLEGAR)

Inner Wheel Club Pula, u suradnji s pulskom Glazbenom školom Ivana Matetića Ronjgova, organizira dobrotvorni koncert koji će se, u svom 17. izdanju, održati sutra, u četvrtak, 9. lipnja, u Domu hrvatskih branitelja, s početkom u 20 sati. Ulaznice koštaju 30 kuna, a sredstva prikupljena njihovom prodajom i donacijama namijenjena su za kupnju medicinskih uređaja za Odjel za pedijatriju Opće bolnice Pula.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare tradicionalni su društveni i humanitarni događaj predstavile predsjednica i tajnica IWC-a Meri Mihovilović i Gracijela Rogulj, profesorica Glazbene škole I. M. Ronjgova Mariza Burić te voditeljica Odjela za pedijatriju dr. med. Mirna Milevoj Ražem.

- Zahvaljujemo svima koji su se uključili u našu 17. humanitarnu akciju pod nazivom "Hoćemo - možemo", svim sponzorima, donatorima i onima koji su kupili karte ili će to učiniti. Završnica akcije je sutrašnji koncert na kojemu će nastupiti učenici i profesori Glazbene škole I. M. Ronjgova. Pozivamo sve građane da nam se pridruže i daju svoj doprinos kako bismo unaprijedili i olakšali liječenje novorođene i male djece iz cijele Istre. I najmanji iznos je dobrodošao i dragocjen, poručila je Mihovilović.

Podsjetila je da je IWC međunarodna organizacija žena, zasnovana na dobročinstvu, prijateljstvu i međunarodnom razumijevanju. U Puli je klub osnovan 1999. godine i okuplja 17 članica. Rogulj je kazala da su u posljednjih 16 godina dobrotvornim koncertima prikupile 782.584 kune i pomogle brojnim ustanovama i udrugama. Također, tijekom godine ostvaruju i niz drugih akcija za pomoć potrebitima: tombolu za pomoć Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea, nose darove u Prihvatilište za beskućnike i prodaju radove Škole za odgoj i obrazovanje, Dnevnog centra Veruda i Doma za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić, kojima i dostavljaju ostvareni prihod. Reagiraju i na druge upite, pa tako dodjeljuju jednokratne pomoći za darovite polaznike Glazbene škole I. M. Ronjgova. "Činimo sve što je u našoj moći, a tako ćemo i nastaviti", zaključila je Rogulj.

Mariza Burić je najavila bogat i raznolik program koncerta, a da je donacija itekako dobrodošla kazala je dr. med. Mirna Milevoj Ražem.

- Pulska Pedijatrija se već dugi niz godina uvelike trudi da bude u svjetskim standardima, kako svojim uslugama, tako i liječenjem naših malih pacijenata. To ne bi bilo moguće bez donacija koje nam omogućuju kupnju suvremenih i sofisticiranih medicinskih aparata. Ovom ćemo donacijom kupiti perfusor i infusomat - vrlo precizne i pouzdane uređaje za određivanje infuzijske terapije. Ulaganje u zdravstvo jedno je od najboljih ulaganja, osobito kad su u pitanju naši najmlađi sugrađani koji će izrasti u kvalitetne i radno sposobne ljude, poručila je Milevoj Ražem. 

Osim IWC-u, veliku zahvalu je uputila i vodnjanskoj tvrtki Infobip, koja Odjel pedijatrije redovito prati i prije nepunih mjesec dana mu je poklonila skupocjen aparat za ultrazvuk srca, mozga, bubrega i kukova.

Građani koji nisu u mogućnosti prisustvovati koncertu, mogu doprinijeti akciji uplatom na posebno otvoren žiro račun u Privrednoj banci Zagreb. Naziv primatelja: "HOĆEMO-MOŽEMO",  Stoja 4, Pula; IBAN: HR9823400091510789373, a naznakom "za hum. akciju".

Glas Istre i Hyundai Hrvatska u akciji

U subotu 11. lipnja ispred Super Konzuma (bivši Mercator) u Šijani održat će se servisna provjera i probne vožnje Hyundai vozila. Na inicijativu Glasa Istre i Hyundai Hrvatska d.o.o, za svakog posjetitelja, u vremenu od 9 do 20 sati, izdvojit će se novčani iznos za kupnju medicinskih uređaja za Odjel pedijatrije, u sklopu akcije IWC-a "Hoćemo - možemo". (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter