Glazbom do novca za terapijsko jahanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu 6. lipnja u pulskom Domu hrvatskih branitelja, s pocetkom u 20 sati, održat ce se dobrotvorni koncert od kojeg ce prihod ici Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda Pula za organiziranje terapijskog jahanja za djecu s cerebralnom paralizom i drugim posebnim potrebama. Receno je to na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen ovaj projekt Inner Wheel Cluba Pula, realiziran u suradnji s Glazbenom školom Ivana Matetica - Ronjgova.

- Terapijsko jahanje je dokazano korisno za djecu, utjece na stimulaciju zdjelice i imitira hodanje za osobe koje to ne mogu same. Takoder, ima vrlo važan psihološki ucinak, ali i socijalnu komponentu, emocionalni i fizioterapijski ucinak, rekla je pritom Gracijela Rogulj, ravanateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda te pojasnila da ce terapija zapoceti nakon završetka školske godine i trajati tijekom ljeta.

Dnevni centar inace broji 71 korisnika, od toga 30 djece predškolske, 24 djece školske dobi, 17 osoba mlade odrasle dobi, a još 150 osoba iz citave Istre dolazi na programe Centra.

Na dobrotvornom koncertu sudjelovat ce veliki broj ucenika Glazbene škole, solista, ansambala, vokalnih skupina, te Big bend.

- Radujem se što naši ucenici sudjeluju u humanitarnoj akciji i porucuje svima da ako djeca mogu ciniti dobro, onda to zasigurno mogu i odrasli, rekla je ravnateljica Glazbene škole Vlada Može, dok je profesorica Mariza Buric dodala da su ucenici odgajani tako da pomognu potrebitima u zajednici.

Cijena ulaznice za dobrotvorni koncert iznosi 30 kuna. Usto, svi koji žele pomoci da se terapijsko jahanje prvi put organizira i u Puli, mogu uplatiti donacije na žiro racun Inner Wheel Cluba Pula: 2340009-1118004782. Svaki prilog, makar i simbolican, je dobrodošao. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter