Glazbenici pomažu Udruzi slabovidnih osoba

S konferencije za novinare (P. LUKEŽ)
S konferencije za novinare (P. LUKEŽ)

Humanitarni koncert klasične glazbe pod nazivom "Pogled kroz oblake" za pomoć Udruzi slabovidnih osoba Istarske županije održat će se u subotu u 18 sati u Zajednici Talijana Fažane, najavljeno je na konferenciji za novinare.

"Nadam se da će doći mnogo posjetitelja i da će ova inicijativa donijeti puno plodova te pomoći našem radu i u financijskom smislu", rekao je predsjednik županijske Udruge slabovidnih osoba Andrea Turcovich.

"Ulaznica košta simboličnih 20 kuna", naglasio je te zahvalio izvođačima, koji su se odrekli honorara, Liri Intersound i ZAMP-u na potpori.

Program se sastoji od 17 glazbenih točaka različitih stilskih razdoblja te će se izvoditi djela Mozarta, Bacha, Čajkovskog, Rahmanjinova i drugih skladatelja. Među izvođačima su učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, profesori te škole i studenti Filozofskog fakulteta u Puli. Nastupit će Marin Premate, Liam Robert Bertetić, Andrej Mirković, Antonella Mendiković, Melita Lasek, Metod Sironić, Elda Krajcar Percan, Cvetan Pelčić, Milan Grbić i Massimiliana Brajković.

Kako je istaknuo predsjednik Udruge slijepih Istarske županije Zlatko Kuftić, županijska Udruga slabovidnih, osnovana prije tri godine, sestrinska je udruga kojoj pružaju logističku potporu.

"Slabovidnost je kategorija teškog invaliditeta. Neka na koncert dođu svi koji mogu i neka se upoznaju s radom Udruge slabovidnih osoba kojom se Istarska županija može ponositi", rekao je Kuftić.

Predsjednica fažanske Zajednice Talijana Claudia Valente-Novak pozvala je pripadnike talijanske, ali i svih drugih nacionalnih manjina da se odazovu koncertu i pokažu svoju humanost. (Petra LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter