Glazbenici i pjesnici zajedno za potrebite

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Volim Istru o Božicu pružam ruku za tvoju sricu" naziv je i moto velikog humanitarnog koncerta koji ce se 4. prosinca održati u poreckoj sportskoj dvorani Žatika. Koncert organizira Hitan slucaj, pulska udruga za promicanje kulture i znanosti te ocuvanje hrvatske tradicijske baštine, u suradnji s Caritasom porecke i pulske biskupije, kojemu je namijenjen sav prikupljeni iznos.

- Pozivamo sve da nam se pridruže na koncertu i da u božicnom ozracju pokažemo gestu humanosti. Svi znaju da je kriza i da je svima teško, ali znamo i to da postoje oni kojima je pomoc potrebna više nego nama, rekla je na konferenciji za novinare Tatjana Tomaic, predsjednica Hitnog slucaja.

Kako je dodala, prvi koncert "Volim Istru" održan je lani u koncertnoj dvorani "Lisinski" u Zagrebu i okupio je velik broj publike i izvodaca iz Istre i njihovih prijatelja iz drugih dijelova Hrvatske, te je porecki koncert svojevrsni nastavak ove serije i želja da manifestacija postane tradicionalna. Zahvalila se Gradu Porecu i gradonacelniku Ediju Štifanicu, koji je bez oklijevanja prihvatio ovu inicijativu te ustupio dvoranu i svu potrebnu infrastrukturu za održavanje koncerta.



U bogatom programu publici ce se predstaviti solisti Vinko Coce, Zoran Tomaic, Lidija Percan i Sergio Pavat, uz glasovirsku i violinisticku pratnju Tee Siladi i Silvana Kalagaca. Nastupit ce i klape Labin, Samobor, Kvarner iz Bakra, klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" iz Splita i Sozal iz Splita, te duo Magnolija iz Vodnjana, pazinski mješoviti pjevacki zbor Roženice i zbor pulske gimnazije Gimnasium, folklorno društvo iz Pazina te limena glazba i folklor KUD-a "Matko Laginja" iz Svetog Lovreca. Od pjesnika najavljeni su Elmo Cvek, Malvina Mileta, Tomislav Milohanic i Slavko Krajcar.

Ravnatelj Caritasa vlc. Željko Zec izrazio je zadovoljstvo koncertom koji ce se održati upravo na kraju europske godine borbe protiv siromaštva i socijalne iskljucenosti.

- Naša biskupija preko svog Caritasa posvetit ce osobitu pažnju potrebitima i siromašnima, stoga cemo prihodima od koncerta pomoci deset istarskih obitelji kojima je pomoc u ovom trenutku najpotrebnija, dodao je Zec.

Cijena ulaznice za koncert iznosi 30 kuna, a mogu se nabaviti u svim župama u Istri, te na dan koncerta na blagajni dvorane.


Podijeli: Facebook Twiter