Glazbeni tjedan u MMC-u Luka

"Glazbene kontemplacije" Manuel Angelinija
"Glazbene kontemplacije" Manuel Angelinija

Pulski Multimedijalni centar Luka i Hrvatska glazbena unija Istarske županije, odnosno njihove predstavnice Mirjana Grahovac Vojinović i Nataša Petrić Tasha danas su na konferenciji za novinare u Luci predstavile Glazbeni tjedan, koji će se u ovome prostoru  održati od 27. rujna do 6. listopada.

- Sve počinje u četvrtak 27. rujna koncertom Elis Lovrić i Nenada Markovića te otvorenjem izložbe fotografija Manuela Angelinija, fotoreportera u našem listu, "Glazbene kontemplacije", u čijem će središtu biti portreti glazbenika. Izložba će se moći razgledati do 6. listopada. Program starta u 21.15 sati kada će nastupiti kantautorica Elis Lovrić, nakon čega će biti službeno otvorena izložba Manuela Angelinija, a uslijedit će koncert Nenada Markovića, kazala je Grahovac Vojinović.

Manuel Angelini fotografijom se bavi od 2000. godine, član je zbora fotoreportera Hrvatske i predsjednik udruge Format. Samostalno je izlagao na trima samostalnim i brojnim skupnim izložbama.

Elis Lovrić, kantautorica i glumica, rodom je iz Rapca.

Nakon diplome na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i na akademiji "Silvio D'Amico" u Rimu profesionalno se bavi kazališnim i glazbenim radom u Hrvatskoj i inozemstvu. Održava koncerte svojih autorskih skladbi na labinskom narječju te talijanskom i engleskom jeziku. Dobitnica je značajnih nagrada za glumačka i glazbena ostvarenja.

Nenad Marković, pulski pjesnik i kantautor, pokrenuo je prije nekoliko godina Narada projekt, multimedijalni performance u sklopu kojeg u različitim formama i u suradnji sa raznim umjetnicima izvodi svoju poeziju i glazbu na osebujan način. Do sada je u projektu surađivao s tridesetak autora i izvođača.

U sklopu Glazbenog tjedna i u suradnji s Udrugom Diston iz Rijeke, u subotu u 20 sati održat će se netipično predstavljanje biografije Margite Stefanović, pokojne članice kultne jugoslavenske skupine EKV, autorice Lidije Nikolić. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter