Glazbeni susret Istre i Armenije u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tamara Obrovac najavila je u cetvrtak svoj vec tradicionalni koncert za Valentinovo u INK-u, koji ce ove godine održati zajedno s armenskim pijanistom i kompozitorom Karenom Asatrianom i nosit ce prigodni naziv "IstrArmenia". Prateci bend bit ce sastavljen od njenih i suradnika ovog armenskog glazbenika, a repertoar ce se sastojati od Tamarinih i Asatrianovih pjesama.

Prije no što se predstave pulskoj publici, pretpremijeru ce imati sutra u Klagenfurtu. Pulski koncert pocinje u 20 sati.

- Publike je svake godine sve više pa smo s male scene prešli na veliku, zadovoljno je konstatirala istarska glazbenica, a ravnateljica pulskog kazališta Gordana Jeromela Kaic podsjetila je da ce ovo biti peti ovakav koncert, dakle radi se vec o malom jubileju.

Asatrian živi i radi u Klagenfurtu, a s Obrovac suraduje vec tri godine. Kako ona kaže, povezuje ih suvremeni jazz izricaj. Uz njih dvoje, na velikoj sceni nastupit ce Carlos Sungurlyan koji svira udaraljke i buzuki, gitarist i mandolinist Uroš Rakovec te bubnjar Krunoslav Levacic.

Buduci da je još jedna od tradicija vezanih uz ovaj koncert predstavljanje jednog mladog talentiranog glazbenika, ove ce godine to biti Zvonimir Šestak, basist koji studira u Grazu.

Da je medu ovo dvoje glazbenika vec ostvarena potrebna kemija i da se Tamara jako dobro pripremila za predstojeci koncert, govori i cinjenica da ju je Asatrian nedavno pohvalio da zvuci kao prava armenska djevojka.

Bit ce to vecer u kojoj ce se spojiti naizgled nepovezani glazbeni izricaji, no, kao što je Obrovac primijetila, Armenci koriste orijentalnu glazbenu skalu koja je slicna istarskoj, a koriste i zurnu, koja je slicna sopeli. Naslovna skladba bit ce naziv najvjerojatnijeg audio i videoprojekta jer ce cijeli koncert, kao i uvijek, snimati Matija Debeljuh.


Podijeli: Facebook Twiter