Glazbeni spektakl za Kucu svjetla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 20 izvodaca nastupit ce na velikom humanitarnom spektaklu "Život pun nade" koji ce se održati u utorak 26. listopada u Domu sportova "Mate Parlov".

Organizatori manifestacije su županijski Savez udruga osoba s invaliditetom i Udruga slijepih. Pod motom "Vi ste naše svjetlo!" pokušat ce se sakupiti što više novca za izgradnju Kuce svjetla u Cukricima namijenjene slijepim i slabovidnim, ali i svim ostalim osobama s invaliditetom.

U tome ce glazbenicima pomoci i poznate licnosti iz javnog i politickog života koji ce primati pozive u pozivnom centru, a medu poznatim politicarima bit ce i bivši predsjednik Stipe Mesic, uz istarskog župana Ivana Jakovcica.

Nastupit ce
zvijezde HTZ-a Bojan Jambrošic, Carla Belovari, Manuela Svorcan i Kim Verson, zatim iskusni glazbenici Dado Topic, Atomsko sklonište, Alen Vitasovic, Tedi Spalato, trojac iz Parnog valjka - Aki, Hus i Brk, Neno Belan i Fiumensi, Lidija Percan, Zdenka Kovacicek, Anelidi i Vesna Nežic Ružic, klapa Teranke, Gustafi, Putokazi, Dogma, Nola, Bruno Krajcar, Jelena Radan i Meritas, Marko Tolja, Šajeta, The Bastardz, Bane iz Songkillersa te Franko Krajcar i Indivia.

Valter Kiršic
iz Lire Intersound koja uz Istarsku podružnicu Hrvatske glazbene unije pomaže u organizaciji, svjestan je da treba dovesti ljude u Dom sportova i to na pocetku tjedna, no zato je tu respektabilan broj izvodaca koji bi publiku trebao privuci.

Tko ne bude mogao doci, moci ce pratiti prijenos na Hrvatskoj televiziji i javiti se u pozivni centar te tako donirati sredstva za Kucu svjetla. Izvodace koji ce nastupiti sakupila je Hrvatska glazbena unija, a najveci problem bit ce složiti raspored tako da svi stanu u dvosatni prijenos. Novi se izvodaci i dalje sami javljaju.

Osim HTV-a, javljanje iz pozivnog centra prenosit ce Radio Istra i Radio Pula. O detaljima organiziranja koncerta govorila je i tajnica Istarske podružnice HGU-a, Nataša Petric Tasha.

"Cilj koncerta je prikupiti što više novca, ali poslužit ce i kao promocija Istre putem HTV-a", naglasio je Zlatko Kuftic, predsjednik Udruge slijepih Istarske županije. Kuftic je pozvao sve gradane da se dodu u Dom sportova ili da barem se telefonski odazovu akciji, a tu su akciju podržali i Ljiljana Zadkovic Bašic, tajnica Saveza udruga osoba s invaliditetom i predsjednik saveza Gvido Radolovic.

Za izgradnju centra u Cukricima potrebno je još oko pola milijuna kuna, a predsjednik Udruge slijepih podsjetio je da su Istarska županija, istarski gradovi i opcine te ostali donatori do sada uložili 250 tisuca kuna. Medu onima koji ce odgovarati na telefone u pozivnom centru bit ce i Vojin Peric, predsjednik Hrvatskog saveza slijepih.

Cilj projekta je poboljšanje kvalitete života kroz edukaciju, rehabilitaciju i mobilitet te poboljšanje zdravstvene preventive. Da cijeli projekt ima podršku i pokroviteljstvo Istarske županije i Grada Pule istaknuli su njihovi predstavnici Viviana Benussi, zamjenica župana i Silvija Hrelja iz gradskog odjela za socijalnu skrb.

Ulaznice, koje ce koštati 50 kuna, mogu se kupiti na prodajnim mjestima po cijeloj Istri; u Puli u sjedištima Udruge slijepih i Saveza udruga osoba s invaliditetom te Udruge invalida rada, u Društvu distroficara Istre, u Activi Travelu i Centar CD Shopu te u Rock caffeu. U Rovinju prodajna su mjesta Humanitarna udruga Oaza, CD shop Link, a tu su i porecka Turisticka zajednica i turisticka agencija Max u Umagu, a moguce ih je nabaviti i na prodajnim mjestima Glasa Istre, Arenaturista i u Istarskim knjižarama.


Podijeli: Facebook Twiter