Glazbeni poučak: Kvartetu Veljak dug i topao aplauz

Maja, Nataša, Vid i Valter Veljak - članovi Kvarteta Veljak u Rovinju (N. O. R.)
Maja, Nataša, Vid i Valter Veljak - članovi Kvarteta Veljak u Rovinju (N. O. R.)

Edukativni program Glazbeni poučak, upriličen sinoć u Multimedijalnom centru, oduševio je sinoć Rovinjce. Nastupili su članovi riječke glazbene obitelji Veljak, poznati i kao Kvartet Veljak.

Uz činjenicu da su svi redom visoko obrazovani, ali i iznimno talentirani umjetnici, u prilog općem oduševljenju svakako ide i izbor programa koji se kretao od Vivaldijevog Proljeća/Allegro/i Ljeta /Allegro non molto, Adagio, Presto, Schubertove Pčelice, i Rimsky-Korsakovog Bumbarovog leta, pa sve do Valova, violončelista i oca kvarteta - Valtera Veljka.

Cilj je, naime, bio kroz program pod nazivom Programska glazba/La musica da programma, uz pomoć dvije violine, violončela i kontrabasa što vjernije i autentičnije oponašati zvukove iz prirode i to kroz odabrane primjere iz klasične glazbene literature.

Koncert Kvarteta Veljak, u sklopu Glazbenog poučka, organizirali su Istarski pododbor HDGU-a i Pučko otvoreno učilište grada Rovinja, koji već za 15. svibnja najavljuju koncert pulskog harmonikaša Ivana Šverka. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter