Glazbeni poučak: Anna Tiani oduševila

Anna Tiani
Anna Tiani

Ona je talentirana, mlada, lijepa i obrazovana. Riječ je o Anni Tiani, Rovinjki koja je, kako je sama rekla, zahvaljujući majci upisala Berklee College of Music u Bostonu. Tijekom studija bavila se proučavanjem vokalnog jazza, nastupajući u Boston Symphony Hallu i Berklee Performance Centru, a zahvaljujući svojoj nekadašnjoj profesorici klavira Aleksandri Golojka, ujedno i najvažnijoj kariki Glazbenog poučka, nastupila je pred svojim sugrađanima.

Anni Tiani za klavirom pridružio se i brat Teodor (gitara) pa se može reći da je koncert pod nazivom "Glazbeno putovanje tekstopisca", na kojem je Anna izvodila svoje kantautorske pjesme - "Up in Flames", "Love simple Love", "Nothing but Flowers", "Ordinary Love" te "Silence", bio premijerni i svakako obiteljski blagdanski dar Tianijevih, koje su došli poslušati brojni sugrađani. Uz autorske skladbe Anna  je otpjevala "Temptation" - cover u stilu Diane Krall, dok je za bis izabrala Sinatrin evergreen "Fly Me to the Moon", s kojim je uz pomoć glasa publiku odvela ravno na Mjesec.

Ujedno, ovaj je nastup bio i posljednji u nizu ovogodišnjih koncerta u režiji Istarskog pododbora HDGU-a i Pučkog otvorenog učilišta Rovinj koji na planu glazbene edukacije najmlađih, ali i šire zainteresirane publike, izvrsno surađuju već punih devet godina. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter