Glazbeni podsjetnik na velikog Paganinija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz crkvu Svetog Mavra, u istoimenom naselju kod Momjana, tradicionalno se koncem kolovoza održava kulturno – turistička manifestacija "Vino i gitare". U toploj večeri, na platou s kojeg puca pogleda na Kanegru, cijelu Savudrijsku valu, Umag i obalno područje, ove godine gostovali su austrijski glazbenici Peter Trefflinger iz Graza (violončelo), Stephan Buchegger iz Linza (gitara) i violinist Wolfhart Schuster iz Linza koji je gostovao na ovoj manifestaciji i prije četiri godine, a zaslužan je i za ovogodišnje gostovanje njegovih kolega.

Renomirani austrijski glazbenici sami su ovaj večernji koncert nazvali Paganiniana, aludirajući i naslovom da će u središtu njihovog repertoara biti slavni talijanski skladatelj i violinist Niccolo Paganini, najveći violinski virtuoz svih vremena. Dio njegovog stvaralaštva prenijeli su i austrijski glazbenici, posebno Schuster violinskim solo nastupima.

Velikog Paganinija posjetiteljima je, najavljujući pojedine dijelove koncerta, predstavila profesorica na glazbenom konzervatoriju i glazbena kritičarka iz Brescije Fulvia Conter.

Posjetitelji su, među kojima je bilo dosta i stranih turista, u pauzi i nakon koncerta degustirali vina lokalnih renomiranih vinara Kozlovića, Kabole, Sinkovića, Prelca i Brajka. (L. JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter