Glazbeni kamp: Tinjanom će odjekivati evergreeni

Izabella Sabo Novak, Andrea Milohanić i Tomislav Novak (A. DAGOSTIN)
Izabella Sabo Novak, Andrea Milohanić i Tomislav Novak (A. DAGOSTIN)

Sutra u Tinjanu počinje peti Ljetni glazbeni kamp u organizaciji udruge KRUG (Kreativni razvoj uz glazbu), koji će do 28. srpnja okupiti mlade glazbenike i glazbene pedagoge iz Hrvatske i Slovenije, najavili su voditelji udruge na konferenciji za novinare u održanoj u CMOK-u.

"Ideja o ljetnom kampu nastala je početkom 2009. godine, a u kolovozu iste godine je i ostvarena", kazala je Izabella Sabo Novak, podsjetivši da je njihova udruga utemeljena 2007. godine u Tinjanu s ciljem razvoja glazbene edukacije mladih i organizacije raznih umjetničkih i kulturnih događanja. Ovogodišnja tematika kampa je evergreen te će se na radionicama uvježbavati popularne skladbe iz različitih razdoblja, prilagođene broju članova ansambla te njihovom uzrastu, odnosno stupnju obrazovanja.

Program kampa obuhvaća odjele harmonike, klavira i udaraljki te se temelji na skupnom muziciranju, uz mogućnost odabira individualne nastave. U kampu će sudjelovati 14 mladih polaznika, koji tijekom godine pohađaju osnovnu ili srednju glazbenu školu, a poučavat će ih čak deset glazbenih pedagoga. Bit će smješteni u CMOK-u i Domu mladih, a prehrana će im biti organizirana u školi. Uz nastavu, za polaznike će se organizirati sportske aktivnosti, izleti, odlasci na kupanje i filmske projekcije. Novost je radionica za predavače putem koji će se usavršavati dirigenti-amateri odnosno voditelji školskih ansambala.

Kamp će posjetiti višestruko nagrađivani, vrsni mladi harmonikaš Hrvoje Štimac, koji će u srijedu u tinjanskoj župnoj crkvi sv. Šimuna i Jude Tadeja održati cjelovečernji koncert. Završni koncert polaznika i voditelja predviđen je u subotu 27. srpnja. Suorganizatori kampa su Općina Tinjan i Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin, a dodatne se informacije o kampu mogu pronaći na www.udrugakrug.hr. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter