Glazbene uzdanice u Lapidariju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncert «Sax & Glas» iz ciklusa «Vesna - glazbene mladice», koji je u suradnji s Istarskom glazbenom scenom mladih iz Pule, u sklopu Buzetskog kulturnog ljeta, organiziralo Pucko otvoreno ucilište «Augustin Vivoda», privukao je sinoc brojne posjetitelje. U prepunom Lapidariju Zavicajnog muzeja nastupile su mlade glazbene uzdanice, saksofonistica Jovana Joka iz Pule i mezzosopranistica Lora Pavletic iz Buzeta. Uz klavirsku pratnju profesorice Vesne Ivanovic Ocvirk, umjetnicke voditeljice Istarske glazbene scene mladih, izvele su djela J. S. Bacha, C. Debussyja, S. Rahmanjinova, A. Webbera, C. Chaplina…

Mlada pulska saksofonistica diplomirala je na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Dobitnica prestižnog slovenskog priznanja – «Prešernove nagrade» za izvedbu koncerta A. Glazunova uz Simfonijski orkestar RTV Slovenije, oduševila je buzetsku publiku. Jovana je prva istarska saksofonistica, odnosno prva s istarskog podrucja koja je diplomirala upravo saksofon. U drugom dijelu programa prave je ovacije na domacem terenu, u svom rodnom gradu Buzetu, ipak doživjela mezzosopranistica Lora Pavletic. Uvodno je pjevala melodije iz filmova, a nastup je završila klasicnim repertoarom.

Pavletic je opcu gimnaziju i dvije godine srednje glazbene škole završila u Puli na Glazbenoj školi I. M. Ronjgova, a trenutno je u Zagrebu, u glazbenom ucilištu Elly Bašic u klasi prof. Dubravke Krušelj Jurkovic. Želja joj je nastaviti studij pjevanja u Austriji.

Nakon koncerta, u velikoj izložbenoj dvorani Zavicajnoga muzeja, otvorena je izložba keramickih skulptura «Paralelna arheologija» autora Mladena Ivancica iz Rijeke.


Podijeli: Facebook Twiter