Glazbene radionice unatoč zatvaranju Circola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnje izdanje glazbenih radionica Arena International, koje se trebalo održati u pulskoj Zajednici Talijana od 2. do 9. kolovoza, bit će održano, unatoč zatvaranju Circola, u tom razdoblju. Naime, kao što smo već pisali, pulska Zajednica Talijana bit će zatvorena od 1. do 21. kolovoza i radit će samo bar te se neće održati predviđene aktivnosti. No, umjetnička ravnateljica Arene International Tatiana Šverko kazala je da su pronašli alternativne prostore u gradu, od Spomen-sobe Antonia Smareglie, do prostore raznih kulturno-umjetničkih društava i škola.

Održat će se radionice za soliste, komornu glazbu, zborove, orkestar i kompoziciju, uz individualno i skupno muziciranje samih polaznika te muziciranje učenika zajedno s profesorima. Klavir će podučavati Leonardo Angelini i Tatiana Šverko, orgulje Eugen Sagmeister, violinu, komornu glazbu i orkestar Delio Malpera, Natalija Čabrunić Pfeifer te Nicola Mansutti, a violončelo Dubravka Jančić. Gitaru i komornu glazbu podučavat će Žarko Ignjatović te Fabio Spruzzola, a flautu Romano Pucci. Obou će podučavati Pietro Milella, klarinet Ivano Brambilla, a operno izvođenje Alessandro Svab. Zborsko i solo pjevanje podučit će Sabine Rossert-Koye, Maria Grazia Biancolin i Orietta Šverko, elektronskom glazbom za instrumentaliste i skladatelje bavit će se Edoardo Milani, kompozicijom Laura Mjeda Čuperjani, a korepetitori su Leonardo Angelini i Tatiana Šverko.

Ova manifestacija već godinama valorizira opuse istarskih skladatelja i glazbenika, a ove će se godine baviti Nellom Milottijem, uz dakako neizostavnog Antonia Smaregliu. Manfiestacija se održava u organizaciji Talijanske unije i tršćanskog Narodnog sveučilišta. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter