Glazbena škola preselila u preuređene učionice žute

Radovi u žutoj školi obavljeni u rekordnom roku, čak dvadeset dana prije isteka (D. ŠTIFANIĆ)
Radovi u žutoj školi obavljeni u rekordnom roku, čak dvadeset dana prije isteka (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon sedam godina provedenih u "Uljanikovoj kasarni" novu će školsku godinu učenici i djelatnici pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova započeti u novouređenom prostoru žute škole. U rekordnom roku, čak i prije vremena, budući da rok izvršenja ističe tek 5. rujna. Uređeno je prizemlje žute škole s ulazom iz Mletačke ulice, odnosno nekadašnja Industrijsko-obrtnička škola koja je sada uređena za potrebe Glazbene.

Kompletno preseljenje inventara i instrumenata obavljeno je u srpnju, a trajalo je svega četiri dana, što je rezultat iznimno dobre suradnje, odnosno koordinacije odgovornih u ovom projektu - osnivača Istarske županije, Glazbene škole i izvođača, poduzeća NaviCoop d.o.o. iz Vodnjana. Predstoji tek montaža sanitarija i sve je spremno za službenu primopredaju, koja će se između spomenutih subjekata obaviti 20. kolovoza.

- Jako sam zadovoljan prostorom, posebice iz razloga što je pri uređenju poštovana specifičnost naše škole. Zvučna izolacija je napravljena po svim standardima koje zahtijeva struka, a na osnovu mjerenja koja su obavljena prije izvođenja radova. Stropovi ove austrougarske zgrade su visoki, što također pogoduje izvođenju nastave u ovoj školi, rekao je ravnatelj Robert Rosanda.

Ove je godine u prvom upisnom roku u Glazbenoj školi upisan 101 učenik u osnovnu te 27 u srednju školu. Preostalo je još slobodnih mjesta za drugi, jesenski rok, no iz godine u godinu bilježi se porast broja upisanih učenika. Ukupno, ovu školu pohađa 430 učenika koje će u novoj školskoj godini dočekati 29 novouređenih učionica.

U Gimnaziji i Strukovnoj školi od jeseni samo jutarnja smjena

Uređenje prostorijaa u prizemlju nekadašnje Industrijsko-obrtničke škole, u Gimnaziji gdje je dobiveno sedam novih učionica te u Strukovnoj školi gdje su nove četiri, omogućila je održavanje jednosmjenskog rada, te će učenici Gimnazije i Strukovne škole od jeseni konačno pohađati nastavu samo u jutarnjoj smjeni. (Sanda ROJNIĆ SINKOVIĆ; snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter