Glazbena radionica u Gradskoj knjižnici u Pazinu

Polaznici glazbene radionica pazinske knjižnice (M. RIMANIĆ)
Polaznici glazbene radionica pazinske knjižnice (M. RIMANIĆ)

Tijekom zimskih praznika u Gradskoj knjižnici Pazin održava se glazbena radionica, a polazi je desetak djevojčica i dječaka koji se vole družiti uz glazbu. Voditeljica radionice je Iva Smoković, učenica osmog razreda koja prijatelje podučava sviranju gitare. Polaznici imaju različita glazbena iskustva. Neki su polaznici glazbene škole, a neki ljubitelji glazbe koji se uz nju vole i žele družiti.

Knjižničarka Marina Marušić, kaže da su polaznici glazbene radionice redom korisnici knjižnice, koja je ovih zimskih praznika za njih izdvojila kutak da ne ometaju čitače i na taj im način omogućila da kreativno provode svoje slobodno vrijeme.

Glazbena radionica održava se svaki dan od 17 do 18.30 sati, a polaznici uče i uvježbavaju zajedničko muziciranje. Knjižničarka Marušić je i aktivistica pazinskog Društva Naša djeca pa dodaje da će i kad počne nastava radionica nastaviti djelovati. Naravno, to zbog nastave neće biti svaki dan, možda samo subotom ili nekim drugim danom u knjižnici ili prostorijama Društva, ovisno o mogućnostima voditeljice i polaznika. No, najvažnije je da za radionicu postoji zanimanje djece i da se lijepo druže uz glazbu, kaže Marušić.

Društvo Naša djeca nastojat će održati ovaj projekt, stroga su svi koji sviraju neki instrument, a žele svoje iskustvo podijeliti s prijateljima, dobrodošli u radionicu. Dakako radionica nije, ne može i ne želi biti glazbena škola, već mjesto na kojem prijatelji glazbe, bez obzira na glazbenu edukaciju, mogu razmjenjivati iskustva, učiti jedni od drugih i zajednički uživati u glazbi. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter