Glazbena prica Bruna Krajcara i gostiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Istarska prica Brune Krajcara i gostiju" naziv je velikog koncerta koji ce se 11. studenoga u 20 sati održati u pazinskom Spomen domu. Uz Krajcara ce nastupiti i Oliver Dragojevic, pulski violoncelist Stjepan Hauser, rijecki Putokazi, pulska pjevacica Tasha te clanovi KUD-a "Mate Balota" iz Raklja. Najavio je to producent ovog koncerta Željko Šperanda na konferenciji za novinare u MMC-u Luka.

- Na koncertu ce biti predstavljene pjesme s multimedijalnog CD-a "Mate Balota" Brune Krajcara, ali i druge njegove skladbe u izvedi s njegovima gostima. Buduci da su to sve vrsni glazbenici, siguran sam da ce ovo biti pravi spektakl, kazao je Šperanda, koji je napomenuo da danas pocinje pretprodaja karata u Puckom otvorenom ucilištu u Pazinu te u turistickoj agenciji Maremonti u Puli.

Krajcar je kao zanimljivost istaknuo nastup s Oliverom Dragojevicem. - Baš kao na ovoljetnom koncertu u Raklju na sceni ce biti dva klavira za kojima cemo svirati Oliver i ja. Pridružit ce nam se i talentirani pulski violoncelist Stjepan Hauser te ce to biti prvi put da nastupamo u ovoj kombinaciji, kazao je Krajcar.

- Bit ce mi izuzetna cast da sviram na ovom koncertu s Brunom i Oliverom, a ovaj ce koncert biti svojevrsna proba za nastup u travnju iduce godine s Oliverom Dragojevicem u Royal Albert Hallu u Londonu, istaknuo je Hauser.

Bruno Krajcar autor je mnogobrojnih skladbi zborske, klapske, instrumentalne, kazališne i djecje glazbe. Skladatelj je mnogobrojnih šansona te suraduje s brojnim domacim i inozemnim glazbenicima. Svoj prepoznatljiv glazbeni stil izgradio je nadovezujuci se na bogatu istarsku glazbenu baštinu i skladatelje poput Brajše, Ronjgova, Zlatica, Prašelja, Millotija i drugih. Višestruko je nagradivan, a ove je godine dobio i Porina za najbolji album etno glazbe "Mate Balota".


Podijeli: Facebook Twiter