Glazbena potpora za Glazbenu školu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncert potpore za pulsku Glazbenu školu Ivana Matetica Ronjgova održan je u srijedu u svecanoj dvorani "Tone Peruško" na Sveucilištu Jurja Dobrile, nakon što je istoga dana, na Svjetski dan ucitelja, u simbolicnih 5 do 12 održan prosvjedni skup na Portarati.

Koncert su organizirali Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama te Istarski pododbor Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, koji su i nastupili.

Na koncertu potpore svirali su Tatjana Šverko Fioranti, Aleksandra Golojka, Nataša Dragun, Samanta Stell, Vedran Vojnic, Vladimir Mlinaric, Nensi Krupic, Diego Goldin i Branko Škara. Rijec je mahom o bivšim ucenicima ove škole od kojih danas mnogi školuju nove naraštaje ucenika iz ove umjetnicko-obrazovne institucije.

Koncert se organizirao zbog goruceg problema Glazbene škole koja 1. travnja sljedece godine mora iseliti iz upravne zgrade Uljanika, gdje je smještana nakon što je u njezinoj maticnoj zgradi u Ciscuttijevoj ulici puknula greda u rujnu 2007.

Iako je boravak u Uljaniku trebao biti samo privremen, prošle su vec cetiri godine, a Istarska županija kao osnivac u meduvremenu nije pronašla konacni prostor za smještaj 400-tinjak ucenika i njihovih profesora. Zbog prostornih problema škola djeluje na cetiri lokacije.

Nadležni su se pokrenuli kad je Uljanik najavio raskid ugovora o zakupu upravne zgrade jer je namjera pulskog brodogradilišta da je proda.

Medutim, jasno je da megalomanski županijski plan "Pulske srednje škole" nece biti završen do travnja, koji predvida da se Glazbena škola smjesti u tzv. žutu školu nakon što se iz nje iseli Industrijsko-obrtnicka, a za koju se pak na Vidikovcu prethodno treba uz praktikum izgraditi škola. Buduci da je preostalo još šest mjeseci, radi se o nemogucoj misiji.


Podijeli: Facebook Twiter