Glazbena poslastica za kraj kulturnog ljeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastupom svjetski poznatog fingerstyle gitarista Waltera Lupija u Lapidariju Zavicajnog muzeja sinoc je završeno Buzetsko kulturno ljeto. Za završnicu dvomjesecnog ljetnog programa Pucko otvoreno ucilište «Augustin Vivoda» u suradnji s rijeckim «Halmusiclandom» odabralo je pravu glazbenu poslasticu.

U gotovo dvosatnom koncertu Lupi je prikazao presjek svog glazbenog stvaralaštva koje odlikuje inventivan pristup i eksperimentiranje novim tehnologijama, od gitaristickih sintesajzera preko tretiranja instrumenta kao perkusivnog glazbala do tehnika nasnimavanja zvuka.

Kao što je to bio slucaj na posljednjem «Hal's All Star Guitar Festivalu», tako su i u Buzetu Lupija posjetitelji upoznali ne samo kao vrsnog umjetnika, vec i komunikativnog showmana karakteristicnog mediteranskog temperamenta.

Lupi je suradivao i dijelio binu s brojnim velikim imenima poput Donovana, Alexa de Grassija, Johna Renbourna, Tommyja Emmanuela, Marcela Dadija, Tima Sparksa, a u Buzetu mu se u nekoliko glazbenih brojeva pridružio i rijecki fingerstyle gitarist Damir Halilic Hal.


Podijeli: Facebook Twiter