Glazbena odiseja u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kazalište Ulysses velikim je glazbeno-scenskim spektaklom u subotu u pulskoj Areni obilježilo desetu godišnjicu postojanja. Više od 4.000 gledatelja oduševljeno je pozdravilo Radu Šerbedžiju, a pravu euforiju izazvao je ?orde Balaševic.

Publici su se poklonile i neke od najvecih hrvatskih i svjetskih glazbenih i filmskih zvijezda poput Vanesse Redgrave, Franca Nera, Josipe Lisac, Darka Rundeka, Kemala Montena, Livija Morosina, Gorana Navojca, Zlatka Viteza, Saše Lošica, Ivanke Mazurkijevic i drugih, pracenih bendom sastavljenim od vrsnih instrumentalista. Redatelj cijelog dogadaja je Dražen Ferencina, a scenarij je napisala Tena Štivicic.





Poznati su glazbenici tako izveli svoje pjesme, a preko velikog platna na pozornici prisjetili smo se uloga Franca Nera i Vanesse Redgrave, inace bracnog para. Neru nije strano bavljenje glazbom jer je osamdesetih objavio jedan singl, a u Pulu je stigao pracen bendom.

Cijeli je spektakl poslužio kao podsjecanje na rad Ulysses teatra i na sve njihove protekle sezone i predstave koje su izveli u tvrdavi na Malom Brijunu, koji je, zahvaljujuci njima, postao prepoznat kao jedno od kultnih kazališnih mjesta u Hrvatskoj.

Bila je to glazbeno-scenska retrospektiva u kojoj su se isprepleli nastupi pjevaca i glumaca koji su obilježili vrlo uspješne predstave ovog teatra koji vec za dva tjedna krece s novom premijerom.


Podijeli: Facebook Twiter