Glazbena mladež i Duniš kod Josipovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici Hrvatske glazbene mladeži i nacelnik Grožnjana Rino Duniš gostovali su jucer kod predsjednika Ive Josipovica na Pantovcaku s kojim su razgovarali o aktualnom statusu te organizacije i potrazi za novim izvorima financiranja.

Osim predsjednika, docekali su ih još i državna tajnica u Ministarstvu kulture Nina Obuljen i šef odjela kulture u Gradu Zagrebu Duško Ljuština.

Kako je prenio Duniš, razgovaralo se o tome kako poboljšati funkcioniranje HGM-a koje posluje u centrima Zagreb, Osijek, Split, Rijeka i Grožnjan, što dijelom financira Grad Zagreb.

HGM bi umjesto sadašnjeg statusa udruge gradana htio prerasti u ustanovu, cime bi od ministarstava kulture i znanosti zatražio sufinanciranje za rad profesora koji drže tecajeve, ponajviše u Grožnjanu gdje se nalazi njihova najvažnija filijala.

- Opcina i vodstvo HGM-a zajedno pripremaju prijedlog rješenja za korištenje i obnovu zgrada u Grožnjanu te za financiranje programa. Od predsjednika i ostalih dužnosnika prisutnih na prijemu dobili smo podršku jer je Hrvatska glazbena mladež, koja iza sebe ima 50 godina neprekidnog rada, važna institucija u Hrvatskoj.

Stoga i zaslužuje dobiti vecu važnost i više sredstava koje bi trebalo zatražiti i od Europske unije, prenio je zakljucke s tog sastanka nacelnik Grožnjana.


Podijeli: Facebook Twiter