Glazba za "Putovanje kroz vrijeme" s Bradom Pittom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati beogradski redatelj i skladatelj Arsenije Jovanovic, s rovinjskom adresom, posljednjih se godina uspješno bavi sound artom - umjetnošcu zvuka, a upravo je dobio ponudu za otkup tri kompozicije nagradivane na festivalima moderne i radijske glazbe u Meksiku i New Yorku.

Rijec je o kompozicijama "Arhipelag Prospero", "Približavanja" i "Ptice u pušcanim cijevima", koje kontroverzni producent Terrence Malick namjerava koristiti u svoja dva nova filmska projekta - "Drvo života" s Bradom Pittom i Seanom Pennom i "Putovanje kroz vrijeme" s Pittom, koja su u fazi postprodukcije i trebala bi se premijerno prikazati do kraja godine.

Jovanovic je vec suradivao s Malickom, pa je u njegovom filmu "Tanka crvena linija" korištena 20-minutna kompozicija "Kremansko prorocanstvo".

"Arhipelag Prospero", inspiriran likom Prospera iz Shakespeareove "Bure", nedavno je za emitiranje otkupio i Izraelski radio. Ova kompozicija, koju je Jovanovic snimio za Deutchland radio, dosad je emitirana i na austrijskom nacionalnom ORF-u, Radio Pragu, švedskoj i drugim državnim radiostanicama koje u svojim programima koriste suvremenu glazbenu art produkciju.


Podijeli: Facebook Twiter