Glazba s one strane kruha i igara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulsku su Arenu preplavili zvuci necega što podsjeca na crkvenu misu, iako se radilo sve redom o pop hitovima u izvedbi crossover grupe Gregorian. Iako Arena nije bila u potpunosti ispunjena, Gregoriani su sinoc privukli mnoštvo posjetitelja koji su ih pozdravili pljeskom. Jedan od pjevaca, Richard Collier, na hrvatskom je pozdravio publiku, koja je uživala u glazbi kakva se ne cuje cesto na ovoj pozornici.

Na bini ih je pratio bend, a kao gošca pridružila im se Amelia Brightman, autorica njihovog hita "Moment Of Peace". Osim što su se pobrinuli da publika uživa u koncertu tako što ga sluša, njihov je nastup takoder vizualno jako dobro osmišljen uz razne svjetlosne i specijalne efekte, što sve pretvara u jedan poseban doživljaj ispunjen mistikom.

Unatoc kiši koja je mnogima u cetvrtak pokvarila ljetni dan, predvecer se pojavilo sunce koje je malo rastjeralo oblake i umirilo padaline, što je bilo dovoljno da organizatori stisnu zube i odluce da odustajanja od predvidenog rasporeda nema.



Pula je treci hrvatski grad u kojem je ova njemacko-britanska skupina nastupila u proteklih tjedan dana, nakon Dubrovnika i Zadra. U Dubrovniku su održali cak dva koncerta, od kojih je prvi bio rasprodan, dok je publika bila brojna i na ostalim njihovim koncertima na našem Jadranu.

Ovu na prvi pogled neobicnu skupinu osnovao je menadžer Frank Peterson, a danas njen najistureniji dio cine klasicno obrazovani pjevaci za koje ljudi krivo misle da su redovnici jer su odjeveni u redovnicke halje s kapuljacom. U svojoj diskografiji imaju i seriju od desetak albuma pod nazivom "Masters Of Chant" na kojima se nalaze obrade po kojima su postali poznati. Obrade cine najveci dio repertoara Gregoriana, pa su tako i sinoc, uz stalnu prijetnju kišnih oblaka, koncert poceli s "Brothers In Arms" Dire Straitsa a potom nastavili s "Tears In Heaven" Erica Claptona, no izveli su i vlastite autorske pjesme.


Podijeli: Facebook Twiter