Glazba joj je ljubav, hobi i posao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U novom RTL-ovom showu "Zvijezde" i Poreč ima svoju predstavnicu - mladu pjevačicu Petru Tripar koja od glazbe živi već deset godina. Trenutno nastupa sa svojim bendom Acoustic Fever Trio, uz gitariste Aleksandra Lukića iz Bala i Alena Spadu iz Pule. A sviraju za hotelske tvrtke po Istri, po restoranima, barovima, festivalima, vjenčanjima i drugim događajima. Petra kaže da se prijavila na ovaj show jer je željela steći novo iskustvo, upoznati nove i talentirane ljude i dogovoriti neku novu suradnju na glazbenom polju.

Naježila članove žirija

Potraga za novom hrvatskom pjevačkom zvijezdom počela je prije dva mjeseca, kada je krenulo snimanje ovog glazbenog showa, koji je treći nastavak natjecanja "Zvjezdice". "Zvijezde" su verzija za odrasle natjecatelje. Prijavilo se više od tisuću kandidata iz cijele Hrvatske koji će tijekom audicija stati pred žiri koji čine Tony Cetinski, Massimo, Goran Lisica Fox, Remi Petrin i Maja Bajamić. Ova 29-togodišnja Porečanka svojim je snažnim glasom ugodno iznenadila žiri, a bilo je to u petoj audicijskoj epizodi "Zvijezda". Otpjevala je "Pelin i med" Dine Dvornika i "Piece of my heart" Janis Joplin i natjerala članove žirija da se naježe!

- Uz tebe tonci ostaju bez posla! Šta će nam mikrofoni i razglas kad ovakav vokal raznese, komentirala je Remi njen nastup, dok je Tony mogao samo nadodati kako je iznenađen distorzijom u Petrinom glasu, što ni Indira iz Colonije ne može napraviti, objavio je RTL.

Petra nam je ispričala da je na snimanju bila u Beogradu prije dva mjeseca. Nema glasanja publike, nema live emisija, a o svemu odlučuje žiri. "Prošla sam prvi krug i pjevala dvije pjesme bez matrice ili instrumentala i ušla među prvih 60 natjecatelja. Krug nakon toga, koji će biti prikazan nakon 22. svibnja, koncipiran je tako da smo 'hvatali' zvijezde na kojima su bile ispisane pjesme različitih izvođača. 'Uhvatila' sam 'Hit the road Jack' Raya Charlesa. Bilo nas je šest koji smo uhvatili baš tu pjesmu i trebali smo je pripremiti kao klapsko pjevanje, a capella bez matrice ili bilo kakvog instrumentala. Taj krug nisam prošla, a sudio nam je Tony Cetinski. Dakle, svaki član žirija dobio je dvije grupe na ocjenu. Tony je imao nas i još jednu od ukupno deset grupa", objasnila je Porečanka, jako zadovoljna što je dobila priliku sudjelovati u takvom showu. U sljedećem krugu natjecat će se top 20 kandidata.

- Naravno da bi mi bilo drago da sam išla dalje, ali nisam razočarana. Upoznala sam puno različitih talentiranih ljudi i bogatija sam za novo iskustvo koje će mi ostati u lijepom sjećanju, kaže ona. Mlada Porečanka kaže da joj je glazba ljubav, hobi i posao. Njen kalendar nastupa odlično je popunjen i ovog će se ljeta opet naraditi. Snima novu autorsku pjesmu u suradnji s grupom Puls i Danijelom Damjanovićem, nekadašnjim članom porečke grupe Kultura. Trebala bi izaći početkom ovog ljeta.

Melodično zviždanje nona

Prije dvije godine snimili su pjesmu "Riječi", otkriva nam Petra, koja je diplomirala na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Pjeva otkad zna za sebe, a ljubav prema glazbi svojim melodičnim zviždanjem usadio joj je njen nono, kojeg je jako voljela slušati. Do sada je pjevala u nekoliko grupa. Od 2007. do 2011. godine bio je to Blue Jeans The Band, nakon čega su uslijedile akustične varijante nastupa s Robertom Vnukom i u Kashmir acoustic duetu. Uslijedili su The Legend show na koreografiju Martine Kolege, pa Cabaret show u kojem je igrala uloge Tine Turner, Cher i Lize Minelli, za što je koreografiju potpisala Ivana Domazet. Svirala je i u Led Zeppelin cover bandu Catrocks, porečkoj klapi Parentine, a prošle zime s Funbox Bandom. Njezin aktualni projekt je Acoustic Fever Trio, a surađuje i s cover rock bendom Jetmoon iz Rovinja. "Stepenica više, moj ostvaren san bio bi da mogu živjeti od izvođenja autorskih pjesama, ali o tom potom. Nikad se ne zna", uz osmijeh veli Petra.

Glavna uloga u prvom istarskom mjuziklu

Petra nikad do sada nije sudjelovala u showu poput "Zvijezda", osim na ESDU-ovom natjecanju, gdje je osvojila prvo mjesto u duetu s Gordanom Gregurovićem, također porečkim pjevačem. Opet uz Gregurevića imala je glavnu ulogu u prvom istarskom mjuziklu "Viva la Giostra", igranom u sklopu povijesnog festivala Giostra. U tom je hvaljenom mjuziklu sudjelovalo više od 100 Porečana - pjevača, glumaca, plesača, glazbenika i zabavljača. Autor teksta je Goran Prodan, a glazbu je potpisao umaško-porečki bend Carpe diem. I ubuduće će se baviti muzikom na isti način kao i do sada. (Tanja KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter