Glazba je voljela tebe, glazbom si volio ljude

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Puli, na obiteljskoj kuci nedavno preminulog maestra Nella Milottija (u Mutilskoj 33 ) svecano je, na njegov rodendan, otkrivena spomen-ploca u cast ovom velikom skladatelju, pedagogu i dirigentu.

Plocu, na kojoj su uklesane rijeci "Glazba je voljela tebe, glazbom si volio ljude" svecano je otkrio Robert Matijašic, rektor Sveucilišta Jurja Dobrile. Pritom je prigodnim govorom okupljene clanove njegove obitelji, brojne prijatelje, kolege i sugradane kratko podsjetio na Milottijev život i djelo.

Uz nastup dvaju zborova koje je nekada vodio - "Lino Mariani" i "Matko Brajša Rašan" - svi su se zajedno prisjetili njegovih najboljih djela - skladbi koje ce živjeti vjecno.

Vecer ranije, na Nella Milottija njegovom glazbom podsjetili su se mnogi u prepunom pulskom Circolu. Koncert je pod ravnanjem Edija Svicha otvorio KUD-SAC "Lino Mariani" koji je maestro Milotti vodio pet desetljeca. Nastupili su i KUD "Matko Brajša-Rašan" kojim je dirigirala Tatjana Merkl te mješoviti pjevacki zbor Roženice iz Pazina kojim je ravnao Janoš Feher.

Hommage maestru dali su i pijanistice Elda Krajcar Percan,Tatjana Šverko Fioranti, flautistica Samanta Stell i timpanist Vedran Vojnic. Koncert su uvelicali i Alen Vitasovic, Bruno Krajcar, Lidija Percan, Vesna Nežic-Ružic i Duo Magnolija. (B. PETROVIC, M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter