Glazba i crtići povezali Pulu i Teksas

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Teksaški country blues glazbenik Keegan McInroe nastupio je proteklog vikenda u pulskom caffe baru Mimoza, a to mu je bilo već treće gostovanje u ovom pulskom klubu. McInroe je u više navrata rekao da mu se Pula jako sviđa, grad i ljudi koje je ovdje upoznao, pa je to i jedan od razloga zašto se vraća, a kaže i da će se Pula i ubuduće naći na itineraru njegovih turneja.

Njegova povezanost s Pulom nije ostala samo na koncertnim gostovanjima - u Mimozi je tako predstavljen i spot za najavni singl, pjesmu "Everybody Knows", koja će se naći na novom albumu, a autor spota je Puljanin Saša Đuračić, poznatiji kao Sale Undertoon. Spot je napravljen u prepoznatljivom stilu Sale Undertoona - riječ je o "crtiću", radnju spota su osmislili zajednički McInroe i Đuračić te se ideja o spotu počela "kuhati" nakon prošlogodišnjeg McInroevog gostovanja u srpnju u Puli. Pulska publika je u Mimozi imala priliku pogledati svjetsku premijeru spota, a za javnost će spot biti objavljen na YouTubeu tek za nekoliko dana.

McInroe je u Puli nastupio u sklopu svoje europske turneje, a u maniri pravog, iskonskog blues glazbenika, on svoja putovanja i brojne zgode koje mu se dešavaju na putu - a ima ih poprilično, kako je i ispričao na koncertu - pretoči u pjesme. Tako je u Mimozi predstavio pjesmu koja je nastala nakon njegova prošlog gostovanja u Puli, gdje opisuje dogodovštine s rakijom i djevojkom po imenu Nikolina. Nizale su se priče u autentičnoj McInroevoj interpretaciji uz gitaru, a u pjesmi "Everybody Knows" na pozornici mu se pridružio i autor spota, Saša Đuračić. Za vrijeme cijelog koncerta McInroe je razgovarao s publikom i prepričavao im zanimljive dogodovštine sa svojih putovanja diljem svijeta, te je atmosfera bila vrlo opuštena i koncert je izgledao više kao druženje starih prijatelja. U jednom trenutku, na pozornici se McInroeu pridružio pulski blues glazbenik Miodrag Macura, poznatiji kao Mimi King i frontman sastava Double Dose, te su priredili kratki session. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter